Izvor: Tanjug
21.05.2023 u 08:45
1

ŠOLC PORUČUJE: „Obuka ukrajinskih pilota na avionima F16 poruka Rusiji da ne očekuje uspeh“

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas u Hirošimi da je potencijalni program obuke ukrajinskih pilota na borbenim avionima F16, poruka Rusiji da ne očekuje da će uspeti u invaziji na Ukrajinu čak i u slučaju produženog sukoba.

Zvanični Kijev nije dobio potvrdu o isporukama američkih borbenih lovaca, ali predsednik SAD Džozef Bajden i drugi visoki američki zvaničnici potvrdili su u petak liderima G7 da Vašington podržava zajedničke savezničke programe obuke za ukrajinske pilote na avionima F16.

Olaf Šolc pozvao zvaničnike 16 saveznih država na samit o migrantima

Pitanje obuke ukrajinskih pilota i isporuke aviona F16 zvaničnom Kijevu je delikatan izazov za zemlje G7 koje od početka sukoba pomažu Ukrajini, vodeći računa da se Kremlj preterano ne isprovocira.

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško izjavio je u subotu da se zapadne zemlje izlažu „kolosalnom riziku“ ukoliko Ukrajini budu isporučile američke borbene avione F16.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ŠOLC PORUČUJE: „Obuka ukrajinskih pilota na avionima F16 poruka Rusiji da ne očekuje uspeh“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter