Izvor: Kurir.rs
05.05.2023 u 10:35
0

PRIGOŽIN NAPAO ŠOJGUA I GERASIMOVA: Stao pored leševa palih boraca, kremaljskim generalima uputio najgore psovke (VIDEO)

On se više od mesec dana žalio na nedovoljnu podršku Kremlja u napornoj borbi za Bahmut.

Šef ruske privatne vojne kompanije Vagner Jevgenij Prigožin uputio je do sada najžešću kritiku pun psovki zvaničnicima Kremlja. U novom video-snimku on se kojem se pojavljuje pored, kako je rekao, tela njegovih plaćenika ubijenih u borbama u Ukrajini.

„Ovi momci ovde su naši koji su umrli danas. Krv je još sveža. Snimite ih sve,”rekao je Prigožin na snimku objavljenom na društvenim mrežama.

On je prošlog meseca zapretio da će povući svoje plaćenike iz Bahmuta ako ne dobiju još municije za nastavak borbe.

U novom videu ponovio je svoj poziv na slanje municije, pozivajući ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba ruskih oružanih snaga Valerija Gerasimova da pogledaju tela.

„Ovo su nečiji j…. očevi i nečiji sinovi. A vi j….. koji nam ne date municiju, kučke, poješće vam creva u paklu!“, viče Prigožin na snimku.

„Sedite tamo u svojim luksuznim klubovima, vaša deca su zavisna od snimanja klipova za Jutjub. Mislite da ste gospodari ovog života? Mislite da možete da raspolažeš njihovim životima? Ako imate skladišta puna municije, onda ih imate.”

Prigožin, čije su snage igrale ključnu ulogu u ruskim napadima na ukrajinsku teritoriju, često se sukobljavao sa Putinovim generalima i drugim zvaničnicima odbrane u Moskvi.

„Ovo je jednostavna matematika“, kaže on u videu. „Ako date normalnu količinu municije, bilo bi pet puta manje mrtvih. Došli su ovde kao dobrovoljci i umiru da biste vi mogli da sedite kao debele mačke u svojim luksuznim kancelarijama.”

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter