Izvor: BSC Happy
13.02.2023 u 13:00
0

„STARLINK JE KOMUNIKACIONA KIČMA UKRAJINE“: Ilon Mask naglašava da to neće izazvati eskalaciju sukoba

Satelitska komunikaciona mreža Starlink je neophodna da bi se obezbedila komunikacija u Ukrajini, rekao je Ilon Mask.

Satelitska komunikaciona mreža Starlink je neophodna da bi se obezbedila komunikacija u Ukrajini, ne bi trebalo da se koristi za eskalaciju koja bi mogla da dovede do Trećeg svetskog rata, izjavio je Ilon Mask, osnivač kompanije SpaceKs, koja poseduje objekte za satelitske komunikacije.

„Ne brinite! To su moji prijatelji VANZEMALJCI!“ Ilon Mask tvitovao o NLO-ima koji su sve češći na nebu poslednjih dana (FOTO/VIDEO)

– Starlink je komunikaciona kičma Ukrajine, posebno na linijama fronta, gde je gotovo sva druga internet konekcija uništena. Ali neće omogućiti eskalaciju sukoba koji može dovesti do Trećeg svetskog rata, napisao je Mask na svom Tviter nalogu.

Prošle nedelje, predsednica SpaceKs-a Gvin Šotvel rekla je da je kompanija ograničila pristup vojnim bespilotnim letelicama u Ukrajini na Starlink mrežu jer ova poslednja, prema njenim rečima, nije dizajnirana da se koristi za ofanzivne ili vojne operacije.

Mreža Starlink je dizajnirana da omogući pristup Internetu raspoređivanjem velikog broja vozila težine 260 kilograma.

Prema SpaceKs-u, moći će da obezbedi širokopojasni pristup internetu brzinom od 1 gigabita u sekundi, što ispunjava standard 5G.

Od maja 2019. SpaceKs je stavio više od 3.200 Starlink satelita u orbitu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter