Izvor: HAPPY BSC
13.02.2023 u 13:03
0

PESKOV O NAVODNOM POROŠENKOVOM PREDLOGU PUTINU DA ZAUZME DONBAS: „Nijedan režim ne bi ubijao žene, decu, starce“

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov ostavio je bez komentara pitanje da li je bivši ukrajinski lider Petro Porošenko ponudio Vladimiru Putinu da zauzme Donbas.

Dan ranije o tome je govorio Viktor Medvedčuk, predsednik političkog saveta Opozicione platforme – Za život, prenosi RIA Novosti.

– Nijedan režim se ne bi bavio onim što se apsolutno može smatrati genocidom, „nijedan režim ne bi granatirao svoje teritorije i svoje stanovništvo iz teške artiljerije, ne bi ubijao žene, decu, starce. Način na koji je kijevski režim delovao u odnosu na republike Donbasa već osam godina (DNR i LNR), verovatno ukazuje da ni jedan režim ne bi postupio na ovaj način u odnosu na neophodne teritorije – primetio je Peskov.

„ON IMA DRUGE PRIORITETE“ Peskov o mogućem oduzimanju ordena časti Putinu, otkrio šta predsednik Rusije misli o tome

Predstavnik Kremlja uporedio je akcije ukrajinskih vlasti sa genocidom, navodeći kao primer granatiranje teritorija i stanovništva Donbasa od strane teške artiljerije, što je dovelo do pogibije žena, dece i staraca. Istovremeno, mnogi zapadni lideri i mediji ignorisali su ovakve akcije Oružanih snaga Ukrajine, precizirao je pres-sekretar šefa države.

– S tim u vezi, zaista je postojalo takvo ponašanje režima u odnosu na regione Donbasa, kao da mu nisu potrebni – dodao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter