Izvor: HappyBSC
28.12.2022 u 18:20
0

STISLA KRIZA EVROPSKU UNIJU: Francuska počela da izdaje bonove za grejanje

Stanovnici Francuske koji koriste drva ili pelet za grejanje svojih domova sada mogu dobiti između 50 i 200 evra od vlade kako bi im pomogla da se nose s energetskom krizom.

Program “energetskih vaučera” osmišljen je kako bi se porodicama s nižim prihodima pomoglo da prežive zimu jer je cena drva za grejanje ove godine porasla za 30 odsto, navodi se u saopštenju vlade. Sredstva se mogu dobiti online prijavom putem veb stranice koju vodi država, a iznos zavisi od prihoda porodice, veličini domaćinstva i vrsti goriva koje se koristi.

SMANJILI SU IM GREJANJE ZBOG ŠTEDNJE, NEMCI SE SMRZAVAJU: Na poslu ne skidaju rukavice i jakne, ova ispovest boli!

Francuski parlament dodelio je 230 miliona evra ovog meseca za pomoć ljudima koji imaju problema s kupovinom drva za grejanje. Prema podacima Ministarstva ekonomije, najmanje 2,6 miliona domaćinstava ispunjava uslov za program.

Slični bonovi uvedeni su u novembru za domaćinsta koja koriste lož ulje, a porodice imaju pravo na pomoć između 100 i 200 evra. Kao i mnoge druge zemlje članice EU, Francuska je uvela program uštede energije kojim pokušava da izbegne nestašice i prekide struje tokom zimske sezone.

Energetska kriza i visoke stope inflacije u EU pogoršani su sukobom u Ukrajini nakon što su zemlje članice uvele opsežne sankcije na izvoz ruske nafte i gasa. Ministar javnog delovanja i računovodstva Gabriel Atal rekao je da će program vaučera takođe pomoći u smanjenju potrošnje od sve većih cena drva. Francuska federacija za goriva i grejanje (FF3C) opisala je potražnju za peletom u avgustu kao “abnormalno visoku” jer su potrošači požurili da naprave zalihe za zimu. Prema FF3C, ove godine biće potrebno da se proizvede 2,4 miliona tona drva, za razliku od 1,8 miliona tona koliko je proizvedeno prethodne zime.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter