Izvor: Kurir.rs
14.02.2023 u 13:04
0

STOLTENBERG NE ODUSTAJE OD USTALJENOG NARATIVA : Važno da Švedska i Finska budu primljene što pre u NATO!

Stoltenberg je ponovio da su sve države članice glasale za ulazak Finske i Švedske u NATO, sem Mađarske i Turske.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas da je važnije da Finska i Švedska budu primljene u NATO što pre, nego da budu primljene zajedno.

STOLTENBERG TVRDI BEZ STEGE: „Nova ruska ofanziva u Ukrajini je već počela, Putin se ne priprema za mir!

„Glavno pitanje nije da li se prijem Finske i Švedske kao punopravnih članica ratifikuje zajedno, već da bude ratifikovan što je pre moguće“, rekao je Stoltenberg pre sastanka ministara odbrane NATO u Briselu.

Stoltenberg je ponovio da su sve države članice glasale za ulazak Finske i Švedske u NATO, sem Mađarske i Turske.

Turski predsednik Erdogan je ranije ovog meseca izjavio da Turska podržava kandidaturu Finske za NATO, ali ne podržava Švedsku.

Ankara zahteva da obe zemlje zauzmu tvrđi stav protiv Kurdistanske radničke partije, koju Turska smatra za terorističku organizaciju.

Dve zemlje su podnele zahtev za ulazak u NATO nakon početka rata u Ukrajini u februaru prošle godine i njihovo članstvo su odobrile sve države članice osim Mađarske i Turske.

Zapadni zvaničnici su potvrdili da bi više voleli da obe zemlje u isto vreme uđu u NATO, delom zato što bi to bilo lakše integrisati ih u isto vreme u vojne strukture.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter