Izvor: Sputnik Srbija
06.08.2022 u 11:49
0

STRAŠNO UPOZORENJE MOSKVE: Ukrajinsko granatiranje nuklearnih objekata u Ukrajini može da dovede do katastrofe, slične Černobilju

Ukrajinsko granatiranje nuklearnih objekata u Ukrajini može da dovede do katastrofe, slične Černobilju, izjavio je zamenik direktora Odeljenja za neširenje i kontrolu naoružanja pri Ministarstvu spoljnih poslova Rusije Igor Višnevecki.

On je podsetio da je ukrajinska vojska 5. avgusta gađala Zaporošku nuklearnu elektranu i upozorio da „taj incident može imati dalekosežne posledice“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

BLINKEN: SAD ne veruju da je u interesu Tajvana da situacija eskalira

„Situacija je veoma opasna. Ne znam kakve akcije još može da preduzme ukrajinska vojska ako ih ne zaustave. Može doći do katastrofe poput černobiljske, ali UN ćute“, rekao je Višnevecki.

On je naglasio da je Zaporoška nuklearna elektrana najveća u Evropi u kojoj radi 12.000 ljudi.

Višnevecki podseća da je ranije pripremana poseta službenika Međunarodne agencije za nuklearnu energiju Zaporoškoj nuklearki, ali da „Sekretarijat UN nije koordinirao posetu, nego je praktično osujetio“.

„To je urađeno, jer nije odgovaralo Kijevu i njegovim zapadnim sponzorima. Došla bi inspekcija i uverila bi se da je tamo sve u redu i da nuklearka radi kako treba, da su radnici na svojim mestima“, naglasio je on.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter