Izvor: tanjug
03.11.2023 u 22:23
0

SUĐENJE TRAMPU: Erik Tramp svedočio u okviru tužbe protiv oca Donalda, tvrdio da je „površinski umešan“, mejlovi ga demantuju

Suočen sa dokazima koji pokazuju da je potpisao tačnost finansijskih izveštaja svog oca kada je obezbeđivao zajmove za nekretnine, Trampov drugi sin je rekao da se ''ne seća mnogih razgovora"

Sin bivšeg američkog predsednika SAD Donalda Trampa, Erik Tramp, svedočio je danas da se vodio mišljenjima advokata i računovođa kada je potipisvao potvrde ispravnosti finansijskih dokumenata za koje je sud u Njujorku ranije ocenio da su lažni, u okviru suđenja protiv Donalda Trampa.

Suočen sa dokazima koji pokazuju da je potpisao tačnost finansijskih izveštaja svog oca kada je obezbeđivao zajmove za nekretnine, uključujući i golf klub “Tramp Nešenel Doral“ na Floridi, Trampov drugi sin je rekao da se “ne seća mnogih razgovora“ i da je bio samo “površinski umešan dok je nadgledao druge aspekte poslovanja“, prenosi Rojters

(Dave Sanders/The New York Times via AP, Pool)

. Državni advokat Endrju Amer je takođe na suđenju prikazao mejlove u kojima se vidi da je Erik Tramp raspravljao o klasifikovanju imanja njegovog oca “Mar-a-Lago“ na Floridi kao privatne rezidencije, što bi povećalo njenu vrednost, a ne kao kluba koji služi za izdavanje u svrhu privatnih događaja.

Ti mejlovi su, kako navodi britanska agencija, potkopali svedočenje Erika Trampa od četvrtka, kada je rekao da ne zna ništa o procenama vrednosti za koje je sudija Artur Engoron utvrdio da su lažno naduvane da bi se dobili povoljni uslovi od zajmodavaca i osiguravajućih društava. “Podižem telefonsku slušalicu u pet ujutru i spuštam je u ponoć.

(Dave Sanders/The New York Times via AP, Pool)

Imam na hiljade poziva dnevno“, rekao je Tramp dok ga je ispitivao Amer. Kako je sudija Engoron već presudio da su Tramp i njegova kompanija na prevaru naduvali vrednost imovine, suđenje se uglavnom odnosi na to sa kojom kaznom bi trebalo da se suoče, a državna tužiteljka države Njujork Leticija Džejms zatražila je kazne u vrednosti do 250 miliona dolara i trajnu zabranu za Donalda Trampa i njegovu dvojicu sinova da poseduju kompanije u državi Njujork. Nakon Erika, Donald Tramp bi trebalo da svedoči u okviru tog postupka u ponedeljak.

SVE VEĆA GLOBALNA PRETNJA: Lider Hesbolaha izneo ozbiljne pretnja

Suđenje, za koje se očekuje da će trajati do decembra, jedno je od nekoliko pravnih neprilika sa kojima se Tramp suočava dok pokušava da se izbori da bude republikanski kandidat na predsedničkim izborima 2024, pošto je protiv njega već podignuta ukupno 91 optužba za krivična dela u četiri odvojena krivična slučaja

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter