Izvor: Tanjug
18.10.2023 u 18:15
0

SVAKI NAPAD NA IZRAEL ĆE SKUPO PLATITI: BAJDEN UPOZORIO IZRAELSKE SUSEDE!!! Osudio PALESTINCE!!!

Američki predsednik Džozef Bajden poručio je, sumirajući današnju posetu Izraelu, da će, nakon smrtonosnog napada Hamasa SAD učiniti sve da osiguraju da ta zemlja ponovo bude bezbedna, kao i da u potrazi za mirom podržava rešenje o dve države.

Bajden je ohrabrio Izraelce i rekao da velika većina Palestinaca nije povezana sa Hamasom, dodavši da palestinski narod takođe pati, preneo je Rojters.

Sjedinjene Američke Države pozvale su Izrael da dozvoli dopremanje humanitarne pomoći Gazi. U izjavi nakon sastanka sa izraelskim liderima, rekao je da će ove nedelje zatražiti od Kongresa paket pomoći „bez presedana“. Američki predsednik je spomenuo nacistički holokaust iz Drugog svetskog rata, naglasivši da Izrael ima podršku svojih prijatelja.

– Nećemo ponovo stajati po strani i ne raditi ništa – ni danas, ni sutra, ni ikada – rekao je on. Bajden je rekao i da je sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom razgovarao o humanitarnim pitanjima, bezbednosnoj pomoći i informacijama o nestalim Amerikancima.

DOČEKAN KAO BOG DOK PUCAJU GROMOVI! LAVROV stigao u PJONGJANG po NEVREMENU – evo kakve vesti donosi KIMU!!!

– Nastavićemo da odvraćamo svakog aktera koji želi da proširi ovaj sukob – naveo je Bajden u objavi na društvenoj platformi X. Američki predsednik je ranije danas u razgovoru sa Netanjahuom hvalio herojstvo Izraelaca – civila koji su se borili protiv terorista, medicinara koji su lečili žrtve, rezervista koji su ostavili sve da spasu živote tokom napada Hamasa, preneo je Tajms of Izrael.

– Država Izrael je rođena da bude bezbedno mesto za pripadnike jevrejskog naroda, pa iako se danas možda neće tako osećati, Izrael ponovo mora da bude bezbedno mesto za njih – rekao je on. Američki predsednik naglasio je i da palestinski narod „takođe mnogo pati“, govoreći je o Palestincima koji su izgubili živote, preneo je Bi-Bi-Si.

– Bio sam ogorčen i tužan zbog ogromnog gubitka života u Gazi nakon sinoćnje eksplozije u bolnici – kaže on, dodajući da dokazi u ovom trenutku ukazuju na „raketu koju je ispalila teroristička grupa u Gazi“. Dodao je da su ljudima u Gazi potrebni hrana, voda, lekovi i sklonište, a da je „urgentna pomoć namenjena civilima, a ne Hamasu“.

– Ako Hamas preusmeri pomoć na neku drugu stranu, to će još jednom pokazati da se ne brinu za dobrobit palestinskog naroda – naveo je on. Bajden dodaje da radi sa partnerima u regionu, kao što je Egipat, kako bi osigurao da pomoć može da stigne u Pojas Gaze. Američki predsednik poručio je „svakoj državi ili neprijateljskom akteru, koji razmišlja o napadu na Izrael – nemoj, nemoj, nemoj!“. On je napad Hamasa na Izrael opisao kao 11. septembar za tu zemlju. Dodao je i da nema većeg prioriteta od oslobađanja i bezbednog povratka talaca koje je zarobio Hamas. Bajden je istakao i da će uvek u sebi nositi „crnu rupu“ zbog gubitka sopstvenog sina, kada je govorio koliko saoseća sa izraelskim porodicama koje su izgubili svoje najmilije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter