Izvor: Tanjug
03.01.2023 u 14:32
0

PREMIJER KRISTENSON O INOVACIJAMA: „Švedska bi mogla da kupi neuklearne reaktore od Francuske!“

On je istakao da je u potpunosti otvoren za mogućnost da Francuska postane jedna od zemalja koje bi obezbedile Švedskoj više nuklearne energije

Švedska bi mogla da kupi nuklearne reaktore od Francuske kako bi povećala snabdevanje energijom, izjavio je danas švedski premijer Ulf Kristerson tokom posete Parizu.

ŠVEDSKA ULAZI U SVE DUBLJU RECESIJU: Štokholm u panici – energetska kriza ubrzava i pojačava ekonomsku krizu

„Švedska treba da kupi najmanje dva nuklearna reaktora“, rekao je Kristerson, izvestio je švedski dnevnik „Aftonbladet“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je istakao da je u potpunosti otvoren za mogućnost da Francuska postane jedna od zemalja koje bi obezbedile Švedskoj više nuklearne energije, preneo je Rojters.

Govoreći uoči sastanka sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, Kristerson je kazao da želi da Švedska i Francuska imaju dublju saradnju u oblasti nuklearne energije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter