Izvor: oruzjeonline
17.06.2023 u 11:21
1

JOŠ NIJE POČELO: Osvanuo „TAJNI PLAN“ UKRAJINE, glavni udar tek sledi – evo šta sadrži

Nakon početka ukrajinske kontraofanzive, koja je nebrojano puta najavljivana i odlagana, na zapadnim društvenim mrežama pojavio se takozvani „tajni plan“ glavnog pravca napada Oružanih snaga Ukrajine, koji je počeo da se širi veoma brzo.

To je izazvalo interesovanje javnosti, s obzirom na to da zapadni analitičari i vojni eksperti već mesecima raspravljaju o tom pitanju.

Navedeni plan je, u stvari, mapa jedne oblasti u Azovskoj regiji, na kojoj su označene etape napredovanja ukrajinskih trupa kroz teritoriju Zaporoške oblasti.

RUSKI „ALIGATOR“ „POJEO“ 2 UKRAJINSKA TENKA: Za 24 sekunde ostale samo olupine, SNIMAK sve govori (VIDEO)

Plan pokazuje da je namera vojnog vrha u Kijevu da zauzme gradove Energodar, Tokmak, Bilmak, Primorsk, Berdjansk i Melitopolj, da preseče kopneni koridor koji povezuje Donbas sa Krimom i dobije izlaz na Azovsko more.

Kasnije će bok ukrajinske grupe održavati odbranu na liniji Energodar – Melitopolj – Moločni. Dok na drugom boku jedinice Oružanih snaga Ukrajine će zauzeti uporište i početi da brane položaje na pravcu Velika Novoselka – Bilmak – Berdjansk.

Na ovaj način bi se podelile ruske snage na hersonskom, zaporoškom i ugledarskom pravcu, a prestala bi da postoji celovitost južnog fronta Oružanih snaga Rusije.

KRV DO LAKATA: Ukrajinski jurišnici LOME KOPLJA o RUSKI BEDEM, KIJEV se priprema za GERILU

Nema informacija koje zvanično potvrđuju mapu, ali je cilj Ukrajine da stigne do Azovskog mora više nego siguran.

Trenutno je teško reći koliko ono što je prikazano na mapi odgovara stvarnosti. Trenutno, dakle iz priloženog do sada, akcije Oružanih snaga Ukrajine ne pokazuju da zaista žele da prodru u Azovsko more.

Iako neki od ruskih vojnih stručnjaka cene da je vrhunac ukrajinske kontraofanzive dostignut i da je zaustavljen, sve je više glasova koji tvrde da ofanzivni potencijal Oružanih snaga Ukrajine nije iscrpljen, a etapa glavnog dela kontraofanzive još nije počela.

NOĆ NA KOSOVU: KURTIJEV „GESTAPO“ PATROLIRA ULICAMA SEVERNE MITROVICE, SRBI ispred svojih opština, SRPSKI KAMIONI i dalje stoje, čak i na prelazu iz ALBANIJE

Jedan broj vojnih eksperata, iz Ukrajine, sa Zapada, pa čak i iz Rusije, smatra da ofanzivne akcije ukrajinske vojske, koje su pokrenute 4. juna, imaju za cilj opipavanje ruske odbrane.

Nakon testiranja, uspostavio bi se glavni pravac kojim se može probiti front te najlakše napredovati. Tek kasnije bi se krenulo u odlučujuće napade na gradove Melitopolj i, moguće, Berdjansk na Azovskom moru.

Ovom “mapom” je iznet prilično logičan i očekivan plan sa strateške tačke gledišta iz udobnih zapadnih centara moći ali ne i sa terena ukrajinskih vojnika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “JOŠ NIJE POČELO: Osvanuo „TAJNI PLAN“ UKRAJINE, glavni udar tek sledi – evo šta sadrži”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter