Izvor: sputnikportal
16.11.2022 u 15:28
0

„TO SE NIJE DEŠAVALO NI ZA VREME HLADNOG RATA“ Ruskom patrijarhu Kirilu zabranjen ulazak na teritoriju EU!

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril izjavio je da mu nije dozvoljen ulazak na teritoriju Evropske unije, istakavši da je ta odluka bez presedana, saopšteno je na sajtu RPC.

ZAHAROVA OŠTRO ODGOVORILA ŠOLCU: Svega ovoga ne bi bilo da SAD i NATO nisu menjali režim u Ukrajini, 8 godina region je krvario!

– Doneta je odluka bez presedana: da se patrijarh moskovski i cele Rusije ne pušta na teritoriju EU. To se nije dešavalo ni za vreme Hladnog rata. Postavlja se pitanje: zašto? Ako su oni u pravu, a ja grešim, pozovite me na televiziju, razgovarajte sa mnom, dokažite da ste u pravu. Oni se plaše toga, jer je pravda na našoj strani, a ne na njihovoj. Oni su u veoma slaboj poziciji – generalno, pozicija izolacionizma je uvek slaba. Mi smo otvoreni za razgovor i sa onima koji nas vole i sa onima koji nas ne vole – rekao je ruski patrijarh na sastanku sa poglavarom Asirske crkve Istoka Marom Avojem III.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njegovim rečima, tokom Hladnog rata SAD i Sovjetski Savez manje su se slagali nego danas, „ali kontakti nisu bili ograničeni, uključujući i hrišćanske veze: naše delegacije su dolazile u SAD, Amerikanci su dolazili kod nas, razgovarali smo kako o teološkim tako i o političkim temama“. A danas je, primećuje poglavar, „potpuno druga slika“.

– Zapad pokušava da ograniči kontakte naše Crkve sa zapadnim partnerima… Ulažu se značajni napori da se ograniče mogućnosti naše Crkve da bude u dijalogu sa zapadnim crkvama – zaključio je poglavar Ruske pravoslavne crkve.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter