Izvor: Tanjug
30.04.2023 u 18:21
0

TRI DANA PRIMIRJA! U Sudanu BELE ZASTAVE od ponoći!

Humanitarno primirje u Sudanu produženo je danas i trajaće još tri dana, počevši od ponoći, navodi se u saopštenju koje je objavio portparol paravojnih Snaga za brzu podršku (RSF).

-Odgovarajući na međunarodne, regionalne i lokalne pozive, mi najavljujemo produženje humanitarnog primirja za 72 sata, počevši od ponoći, kako bi se otvorili humanitarni koridori i olakšalo kretanje građana i bila im pružena mogućnost da ispune svoje potrebe i stignu do sigurnih područja- navodi se u saopštenju, preneo je Rojters.

PRESELA IM KUĆNA ZABAVA! U krvavom piru ubijena dva tinejdžera, četvoro ranjeno!

Sukob u Sudanu je izbio 15. aprila između nacionalne vojske i njenih paravojnih snaga RSF.

Prema navodima sudanskog lekarskog sindikata, u protekle dve sedmice ubijeno je 425 civila, a 2.091 ranjen, dok sudansko Ministarstvo zdravlja navodi da je ukupan broj poginulih, uključujući borce, 528, a ranjenih 4.500.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter