Izvor: Alo.rs
01.02.2024 u 15:04
0

ZELENSKI I ZALUŽNI U BRUTALNOM SUKOBU: Trupe se povlače iz Avdejevke?

Glavnokomandujući ukrajinske vojske Valerij Zalužni želeo je pre nekoliko nedelja da povuče trupe iz Avdejevke, ali ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski nije podržao takvu odluku, preneli su nemački mediji.

ZELENSKI ĆE UBITI ZALUŽNOG! PREDSEDNIK RUSKE DUME upozorio!

Kako piše „Bild“, pozivajući se na izvore, Zalužni je pretpostavio da će povlačenje ukrajinskih vojnika iz Avdejevke omogućiti „izjednačenje snaga na frontu“ i olakšati odbranu, prenosi RBC.

Generali uz Zalužnog, protiv Zelenskog i Sirskog

Napominje se da je Zelenski zaista pokušao da otpusti Zalužnog, a prema izvorima mnogi ukrajinski generali su protiv imenovanja Aleksandra Sirskog na njegovu funkciju, jer je sadašnji glavnokomandujući humaniji i popularniji u Oružanim snagama Ukrajine.

Izvori CNN- a su u četvrtak izvestili da će Zelenski do kraja nedelje potpisati dekret o razrešenju Valerija Zalužnog sa mesta vrhovnog komandanta oružanih snaga zemlje.

Kako su ranije preneli američki mediji, Zelenski je odlučio da bi ostavka Zalužnog mogla da utiče na partnere Kijeva, čija je finansijska pomoć oslabljena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter