Izvor: Tanjug
19.12.2023 u 14:12
0

TUŽBA ZA MREŽU X: Hakovan profil prve dame Brazila

Supruga brazilskog predsednika, Rozanžela "Žanža" Lula da Silva, najavila je danas da će tužiti društvenu mrežu X (Tviter) nakon što joj je prošle nedelje hakovan nalog na toj platformi, koja je u vlasništvu južnoafričko-američkog preduzetnika Ilona Maska.

Supruga brazilskog predsednika, Rozanžela „Žanža“ Lula da Silva, najavila je danas da će tužiti društvenu mrežu X (Tviter) nakon što joj je prošle nedelje hakovan nalog na toj platformi, koja je u vlasništvu južnoafričko-američkog preduzetnika Ilona Maska.

Haker je navodno 11. decembra pristupio nalogu supruge brazilskog predsednika Luiza Inasija Lule da Silve i objavio nekoliko poruka, među kojima su bile i uvrede na račun prve dame Brazila i njenog supruga, kao i neke mizoginističke uvrede, prenosi Rojters.

„Još ne znam da li moram da ih tužim u SAD ili u Brazilu, ali ću ih tužiti“, rekla je prva dama Brazila u obraćanju prenošenom uživo, tokom koje je pored nje bio njen suprug.

Ona je zatražila da se u Brazilu reguliše funkcionisanje društvenih mreža i poručila da takve platforme moraju da snose odgovornost za akcije svojih korisnika. Brazilski predsednik saglasio se s tim da je potrebno regulisati rad društvenih mreža na globalnom nivou, ali je izrazio zabrinutost zbog kompleksnosti takvog pitanja.

„Izazov je saznati kako možemo da se nosimo sa tim bez nametanja cenzure. Znam da je EU već donela neke propise. Moraćemo veoma pažljivo da pratimo šta i SAD i Kina rade“, rekao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter