Izvor: Kurir.rs
26.04.2023 u 07:23
0

STRATEGIJA KOJA OBEĆAVA? Bajden priprema i plan za slučaj da ukrajinska ofanziva propadne

Iza zatvorenih vrata administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena brine o tome da li će Ukrajina uspeti da se odupre ruskoj invaziji i u tišini kuje planove za mogućnost da ukrajinska prolećna ofanziva ne ispuni očekivanja

U Beloj kući se razmatra mogućnost da neuspeh Ukrajincima bude predstavljen kao privremeno primirje, a ne trajno mirovno rešenje.

BELA KUĆA PROMENILA FOKUS: „Zasad bez odluke o evakuaciji američkih diplomata iz Sudana“

Ukoliko se to dogodi, sve glasniji kritičari kod kuće, ali i u inostranstvu će deo krivice svaliti na Belu kuću, prenosi portal Politiko.

Poraz i napadi

Javno, tim američkog predsednika Bajdena Ukrajini iskazuje bezrezervnu podršku isporučujući oružje i finansijsku pomoć uz napomenu „sve dok bude bilo potrebno“.

Međutim, ukoliko predstojeće borbe donesu ograničene dobitke, zvaničnici administracije najavljuju da će biti suočeni s napadima sa dve strane. Jedni će tvrditi da bi Ukrajina napredovala da je Bajdenova administracija isporučila sve što je Kijev zahtevao od oružja, naročito projektile dugog dometa, borbene avione i još PVO sistema.

Druga strana će neuspeh tumačiti kao dokaz da Ukrajina ne može da istera ruske snage sa svoje teritorije.

– Skoro smo u potpunosti ispunili zahteve za ono što je Ukrajina rekla da im je potrebno za ofanzivu, pošto smo u poslednjih nekoliko meseci prebacili oružje i opremu – rekao je jedan zvaničnik administracije koji je želeo da ostane anoniman zbog osetljivosti teme.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter