Izvor: Kurir.rs
20.09.2023 u 17:41
0

PESKOV PRAVO U METU: U svetu tektonske promene, potrebna reforma UN

Portparol Kremlja poručio da se međunarodno pravo konstantno krši.

KREMLJ ZABRINUT ZA STANJE KADIROVA! Evo šta kaže Peskov!

U svetu se dešavaju tektonske promene, i to zahteva da dođe do prilagođavanja Ujedinjenih nacija izmenjenim okolnostima, poručio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov za arapsku redakciju RT.

Međunarodno pravo se, kako kaže, krši, u svetu ima mnoštvo konflikata.

Ipak, on dodaje da ne smatra da bi bilo moguće formirati nov sistem poput UN-a, tako da je potrebno razvijati postojeći sistem međunarodnih odnosa.

Sve bi trebalo da se zasniva na pravu, a ne na pravilima, koje neko za sebe izmišlja, poručuju iz Kremlja.

Peskov još podseća da veliki broj zemalja danas podržava ideju da bi Savet bezbednosti UN trebalo da postane inkluzivniji, i otvoreniji za neke druge države, čiji se glas danas čuje na svetskoj sceni.

Govoreći o Karabahu i jučerašnjoj „antiterorističkoj operaciji“ Bakua, Peskov je poručio da nije došlo do etničkog čišćenja, što su jermenske vlasti navele kao cilj operacije Azerbejdžana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter