Izvor: Kurir.rs
20.09.2023 u 18:49
0

USKORO KRAJ ISTRAGE O SABOTAŽI SEVERNOG TOKA: Švedska odlučuje da li će podići optužnicu

Švedski istražitelj Mats Ljunkvist izjavio je danas da je istraga koju njegova zemlja vodi o sabotaži gasovoda Severni tok u osetljivoj fazi, kao i da se nada da će biti okončana pre kraja godine.

„Nadamo se da ćemo uskoro završiti istragu, ali ima još mnogo toga da se uradi i ništa se neće dogoditi u naredne četiri sedmice“, rekao je Ljunvkist za Rojters.

On je precizirao da završetak istrage podrazumeva donošenje odluke o podizanju optužnice.

Dodao je da sarađuje sa nemačkim vlastima, ali je odbio da navede više detalja zbog pravila Švedske o poverljivosti istrage.

U septembru 2022. godine dogodile su se podvodne eksplozije koje su oštetile gasovode “Severni tok 1” i “Severni tok 2”, koji su povezivali Rusiju i Nemačku preko Baltičkog mora.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter