Izvor: Kurir.rs
20.09.2023 u 19:42
0

AZERBEJDŽAN OSTVARIO SVE CILJEVE: Oglasio se predsednik Ilham Alijev posle eskalacije sukoba u Nagorno-Karabahu

Svi zadaci lokalnih antiterorističkih mera u Karabahu izvršeni su u roku od 24 sata, izjavio je predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev.

– Azerbejdžan je za samo jedan dan ispunio sve zadatke postavljene u okviru lokalnih antiterorističkih mera. Teroristi su likvidirani i jermenska strana je još jednom shvatila da će na njene provokacije biti dat dostojan odgovor – istakao je Alijev tokom obraćanja narodu.

Alijev je istakao da bi Azerbejdžan „išao do kraja“ da ilegalne oružane formacije u Karabahu nisu položile oružje.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana u utorak je saopštilo da je Baku pokrenuo antiterorističku operaciju lokalnog karaktera u Nagorno Karabahu radi uspostavljanja ustavnog poretka.

Uz posredovanje ruskih mirotvoraca, vlasti Nagorno Karabaha su u sredu 20. septembra prihvatile predlog o prekidu vatre od 11 sati, saopštile su vlasti nepriznate republike. Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo je da su Azerbejdžan i Karabah dogovorili potpuni prekid vatre.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter