Izvor: Kurir/BSC Happy
20.03.2024 u 08:10
1

JA SAM ZAUSTAVIO SEVERNI TOK! TRAMP u EKSKLUZIVNOM INTERVJUU obećao samo JEDNO AMERIKANCIMA ako POSTANE PREDSEDNIK – ovo ću uraditi sa NATO VIDEO

Donald Trump, bivši američki predsednik, nedavno je izjavio da bi Sjedinjene Američke Države mogle ostati u NATO savezu pod njegovim potencijalnim novim vođstvom, ali pod uslovom da zemlje Evropske unije postupaju „pravedno prema Americi“. Ova izjava je data u ekskluzivnom intervjuu koji je Trump dao Nigelu Farageu, bivšem lideru Bregzit partije i voditelju britanske televizije GB News, koji je jedan od Trumpovih saveznika u Evropi.

U intervjuu, Trump je kritikovao države članice EU zbog „iskorišćavanja“ SAD i naredio im da „plate“ kako bi im garantovao podršku Vašingtona. On je naglasio da je ovo deo pregovaračke taktike i izrazio frustraciju zbog toga što su SAD, prema njegovim rečima, prethodno plaćale većinu troškova u NATO-u.

Taump je istakao da je, za vreme njegove vladavine, NATO postao snažniji zbog pritiska koji je izvršio na države članice da pošteno podele finansijske obaveze. Naglasio je da je nepravedno što su SAD plaćale većinu troškova saveza, dok su neke druge članice, prema njegovom mišljenju, zanemarivale svoje finansijske obaveze.

Na pitanje da li će SAD pružati podršku zemljama poput Poljske ukoliko počnu da plaćaju svoje obaveze, Trump je odgovorio potvrdno, ali je istakao da SAD treba da plaćaju svoj deo, a ne da pokrivaju troškove za sve ostale. Farage je podržao ovakav pristup kao „prilično fer“.

Takođe, Trump je izrazio spremnost da se pregovara sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i istakao da je tokom njegove administracije postojao dobar odnos sa Rusijom. Takođe je naveo svoju ulogu u zaustavljanju izgradnje gasovoda Severni tok 2 između Rusije i Nemačke, navodeći da je bio taj koji je zaustavio taj projekat pre nego što ga je aktuelna američka administracija odobrila.

Ovi komentari Donalda Trumpa naglašavaju njegovu spremnost da nastavi da igra važnu ulogu u međunarodnim odnosima, posebno u vezi sa NATO savezom i odnosima sa Rusijom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “JA SAM ZAUSTAVIO SEVERNI TOK! TRAMP u EKSKLUZIVNOM INTERVJUU obećao samo JEDNO AMERIKANCIMA ako POSTANE PREDSEDNIK – ovo ću uraditi sa NATO VIDEO”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter