Izvor:
15.01.2024 u 09:59
0

U TOKU PRIPREMA JEDNE OD NAJVEĆIH VEŽBI JOŠ OD HLADNOG RATA: NATO hoće na crtu PUTINU

Britanija će poslati 20.000 vojnika na jednu od najvećih vojnih vežbi NATO-a.

Britanija će poslati 20.000 vojnika na jednu od najvećih vojnih vežbi NATO-a od Hladnog rata, gde bi alijansa trebalo da vežba odvraćanje od invazije ruskog predsednika Vladimira Putina.

Ministar odbrane Grant Šaps će tokom govora u Londonu u ponedeljak objaviti raspoređivanje pripadnika vojske, mornarice i RAF-a na vežbu 31 zemlje širom Evrope.

OPASNE PRETNJE I NAJAVE: Nemačka se sprema za sukob NATO-a i Rusije

Očekuje se da će on reći da će doprinos vežbi Steadfast Defender pružiti „bitnu reafirmaciju protiv Putinove pretnje“ i da je Zapad na „raskrsnici“.

Vežbe će se održati nakon što su ministri najavili još jedan paket pomoći Ukrajini i nakon američkih i britanskih napada na Hute u Jemenu.

Šaps će izneti svoju viziju o tome kako će Velika Britanija odvratiti pretnje, pošto su saveznici i dalje zabrinuti zbog pretnje koju predstavlja Putin dok se njegov rat približava drugoj godini.

Oko 16.000 britanskih vojnika sa tenkovima, artiljerijom i helikopterima biće raspoređeno širom istočne Evrope od sledećeg meseca u okviru vežbe.

Kraljevska mornarica će rasporediti više od 2.000 ljudi sa osam ratnih brodova i podmornica, dok će više od 400 marinaca biti poslato u arktički krug.

RAF će koristiti borbene avione F-35B Lightning i osmatračke avione Poseidon P-8.

Izvori iz odbrane rekli su da će vežba biti priprema za invaziju bilo kog agresora na državu članicu NATO-a, sa glavnim pretnjama za koje se veruje da dolaze od Rusije i terorizma.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter