Izvor: Informer
27.09.2023 u 17:01
0

UKRAJINCI DRHTE KAO PRUT: VAGNER se VRAĆA U NAJKRVAVIJU BITKU NA FRONTU!!!

Rusko ministarstvo odbrane regrutuje bivše članove Vagner grupe za vlastite pridružene privatne vojne kompanije, navode iz Instituta za proučavanje rata (ISW).

ISW citira ruskog vojnog blogera koji tvrdi da su se bivši Vagnerovci koji su napustili organizaciju s Andrejem Troševom na čelu, nakon pobune Jevgenija Prigožina, sada pridružili privatnim vojnim kompanijama „Redut“ i „Volunteer Corps“ povezanima s Ministarstvom odbrane.

Bloger takođe tvrdio da su te bivše Vagnerove trupe počele da se premeštaju sa svojim novim jedinicama u područje Bahmuta u Ukrajini, oko kog su se mesecima vodile najžešće bitke u Ukrajini.

Grad je, podsetimo, konačno pao u ruke Rusa, zahvaljujući uglavnom Vagnerovim trupama. Međutim, prema poslednjim informacijama ukrajinske trupe pokušavaju da ponovo zauzmu taj grad od kog, posmatrajući satelitske nimke, skoro da nije ostalo ništa.

„AKO ŽELITE DA ŽIVITE PRIJAVITE SE NA FREKVENCIJU „VOLGA““: PREDALO se 10.000 UKRAJINACA preko RUSKOG RADIJA

– Vojni bloger tvrdi da Trošev pokušava da regrutuje osoblje Vagnera koje trenutno deluje u Belorusiji, Africi i na Bliskom istoku za private vojne kompanije povezane s ruskim Ministarstvom odbrane – dodao je ISW.

Što se tiče Vagnerovih trupa koje su još uvek povezane s organizacijom, bloger je naznačio da je novi šef plaćeničke grupe Anton Jelizarov i da on pregovara s Ruskom nacionalnom gardom (Rosgvardia) o uključivanju Vagnerovih jedinica u njene redove.

Prema bloger kog je citirao ISW, pregovori ne napreduju zbog nesuglasica oko ugovora.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter