Izvor: RT Balkan
07.02.2024 u 02:00
0

UKRAJINCI PONOVO PRETE PRAZNOM PUŠKOM: Krimskom mostu su odbrojani dani – kako vas nije sramota?

Uprkos tome što je reč o civilnom objektu, vojska Zelenskog uporno pokušava da ga uništi.

SIRENE RAZARAJU ZVUČNI ZID, RUSI RAZGOROPAĐENO U NAPAD: Krećete na KRIMSKI MOST? Ovo je vaš KRAJ – „smrtna presuda zove“

Krimski most koji povezuje rusko poluostrvo Krim i Krasnodarski kraj biće uništen do kraja godine, zapretio je komandant ukrajinske mornarice viceadmiral Aleksej Nežpapa.

„Krimskom mostu su odbrojani dani. Mislim da ne moramo dugo da čekamo – to će biti sigurno ove godine“, dodao je Nežpapa u intervjuu sa Dmitrom Gordonom, novinarom i bivšim članom Gradskog veća Kijeva.

Krimski ili Kerčki most dug oko 19 kilometara otvoren je četiri godine nakon pripajanja Krima Rusiji i od tad je ključna ruta za snabdevanje i logistiku poluostrva.

Posle izbijanja sukoba između Rusije i Ukrajine, više ukrajinskih zvaničnika i komandanata, uključujući i predsednika Vladimira Zelenskog, pretilo je da će uništiti najduži most u Evropi, pa je tako on više puta, uglavnom bezuspešno gađan raketama i pomorskim dronovima.

Ruski predsednik Vladimir Putin opisao je napad kao „brutalan“ i besmislen iz vojne perspektive, objašnjavajući da se most više ne koristi za transport borbene opreme i municije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter