Izvor: tass
25.03.2024 u 08:44
1

UKRAJINCI TRUJU RUSE: Kijevski režim nastavlja da koristi hemijsko oružje

Prema rečima Vladimira Tarabrina ruskog izaslanika u OPCV, upotreba toksičnih hemikalija od strane Ukrajine je već postala sistematska

Rusija upozorava da će ukrajinski režim nastaviti da sprovodi provokacije hemijskim oružjem, a rizik da će ukrajinske oružane snage dalje kršiti ratno pravo je visok, rekao je ruski ambasador u Hagu, stalni predstavnik Organizacije za zabranu hemijskog oružja. (OPCV) rekao je Vladimir Tarabrin u intervjuu za Izvestija.

„S obzirom da ukrajinskim snagama situacija na bojnom polju postaje sve teža, akcije ukrajinskih neonacista postaju sve agresivnije. Podržani od svojih zapadnih marioneta, osećaju se nekažnjeno i nesumnjivo će nastaviti sa raznim provokacijama, uključujući i hemijsko oružje. u nadi da će ih njihovi severnoatlantski partneri pokriti i pokušati da prebace odgovornost na Rusku Federaciju“, rekao je izaslanik. „Tako da je rizik da će Ukrajina nekažnjeno nastaviti da krši pravo rata prilično visok.

OSVETA RUSKOG MEDVEDA JE POČELA: UNIŠTENE SVE TRAFOSTANICE u HARKOVU,

Prema rečima diplomate, upotreba toksičnih hemikalija od strane Ukrajine je već postala sistematska.

„Kijevski režim nastavlja da protiv ruskih trupa koristi samoproizvedenu municiju, granate, napunjene otrovnim supstancama, kao i rezervoare sa nepoznatim hemikalijama“, rekao je on.

„Tehnički sekretarijat OZHO tvrdi da se najozbiljnije odnosi prema informacijama koje dajemo i da će, ukoliko bude neophodno, biti spreman da odmah preduzme mere za reagovanje“, naveo je izaslanik. „Tokom nedavne 105. sednice Izvršnog saveta OPCV, imali smo brifing, tokom kojeg smo demonstrirali pripremu i ishod napada ukrajinskih neonacista na civile i civilnu infrastrukturu. Ovaj događaj je izazvao veliko interesovanje među državama članicama. koji su nam se zahvalili što smo ovu informaciju objavili nakon sastanka. Skoro svi učesnici su to prvi put videli. Sve razumne delegacije dele našu zabrinutost i navode da je upotreba hemijskog oružja neprihvatljiva.“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “UKRAJINCI TRUJU RUSE: Kijevski režim nastavlja da koristi hemijsko oružje”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter