Izvor: Alo.rs
10.01.2024 u 02:07
0

UKRAJINSKA PVO U PROBLEMU: Ruski udari sve jači, a raketa sve manje

Inhat je izjavio i da se nada da će se pitanje isporuke paketa pomoći uskoro rešiti, budući da Ukrajina sada u potpunosti zavisi od zaliha sa zapada.

Oružane snage Ruske Federacije su kao i prošle zime pojačale intenzitet vazdušnih i raketnih napada u zoni SVO, dok se sa druge strane ukrajinska vojska suočava sa manjkom protivvazduhoplovnih raketa.

Ovo je potvrdio i portparol ukrajinskog Ratnog vazduhoplovstva, Jurij Inhat prilikom televizijskog gostovanja.

Zvaničnik ukrajinske vojske je između ostalog izjavio da je „Ukrajina potrošila značajnu rezervu raketa, kako bi se odbranila tokom skorašnjih napada“, dodajući: „Jasno je da postoji deficit protivvazduhoplovnih vođenih raketa“.

OSVETIĆEMO VAM SE, KRV ĆE LITI ULICAMA IZRAELA: UBIJEN jedan od GLAVNIH KOMANDANATA HEZBOLAHA u LIBANU! IRAN na nogama!

Tako je za vreme poslednjeg napada u kom je Rusija lansirala oko 50 raketa različite vrste, ukrajinska vojska saopštila da je oborila 18 projektila. Iako je broj presretnutih raketa naveden u zvaničnom izveštaju znatno niži nego u ranijim slučajevima, i njega treba uzeti sa rezervom, imajući u vidu da se prilikom raketnih napada gotovo uvek lansiraju i mamci za PVO.

Inhat je izjavio i da se nada da će se pitanje isporuke paketa pomoći uskoro rešiti, budući da Ukrajina sada u potpunosti zavisi od zaliha sa Zapada, kao i da su „isporučenoj opremi neophodni održavanje, popravka, zamena i odgovarajuća municija“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter