Izvor: Kurir.rs
18.12.2022 u 19:45
0

UKRAJINSKE IZBEGLICE SE OSEĆAJU SIGURNO U NEMAČKOJ: Osećaju da su dobrodošli, trećina ne planira da se vrati svojim domovima!

Od početka rata u Ukrajini više stotina hiljada ljudi iz te zemlje izbeglo je u Nemačku, gde osećaju da se dobrodošli, zbog čega mnogi ne planiraju da se vraćaju kućama, pokazali su rezultati istraživanja.

HARKOV POTPUNO OSTAO BEZ STRUJE: Pogođeno najmanje devet centrala, grad pretpreo ogromnu ŠTETU!

U anketiranju je učestvovalo više od 11.000 punoletnih osoba koje su izbegle iz Ukrajine i svega jedna trećina je kazala da po okončanju rata namerava da se vrati, prenosi agencija V4.

S druge strane, više od četvrtine, odnosno 26 odsto anketiranih, rekli su da žele zauvek da ostanu u Nemačkoj i da ne planiraju da se vrate u Ukrajinu ni kada se završi rat.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Pored toga, 11 procenata anketiranih kaže da još nisu doneli konačnu odluku, ali da svakako nameravaju da u Nemačkoj ostanu nekoliko godina, nakon čega će odlučiti da li će se vratiti kućama.

U vreme anketiranja 17 odsto ukrajinskih izbeglica bilo je zaposleno, najviše na radnim mestima za koja se traži fakultetsko obrazovanje.

Taj procenat zaposlenih je relativno visok u poređenju sa prethodnim isustvima sa drugim izbegličkim grupacijama, rekao je Herbert Brikner iz Instituta za proučavanje tržišta rada.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter