Izvor: ALO
19.03.2024 u 09:44
1

UKRAJINSKI DEZERTERI POBEGLI DA SPASU GLAVE IZ AVDEJEVKE: Ruska PVO uništila dva ukrajinska drona iznad Belgorodske i Voronješke oblasti

Rat u Ukrajini – 755. dan

Borbe na ukrajinskom frontu nisu prestajale ni prethodnog dana. Ruske snage su napale oblast Harkova i Sumu, a ukrajinske Belgorod.

Stari, novi predsednik peti put, Vladimir Putin čestitao je na Crvenom trgu u Moskvi građanima desetu godišnjicu ujedinjenja Krima s Rusijom.

U to ime, Krim je nazvao „nepotopivim nosačem aviona koji se vratio u rodnu luku“. Rusima je objavio i najnoviju vest – uskoro će vozovi ići do Sevastopolja, jer je obnovljena pruga od Rostova na Donu do Donjecka, Marijupolja i Berdjanka.

Dok Putin slavi, Kijev ga optužuje da planira eskalaciju rata.

Ideja ruskog predsednika o stvaranju „sanitarne zone“ na teritoriji Ukrajine jasan je dokaz da Moskva planira da eskalira rat u susednim zemljama, poručuje Kijev.

 

DEPORTOVAĆU PRINCA HARIJA IZ SAD: Donald Tramp poslao preteću poruku

Volodimir Zelenski se zahvalio Evropskoj uniji na novoj pomoći za Ukrajinu od pet milijardi evra.

I šef diplomatije Dmitro Kuleba zatražio je hitnu pomoć od EU i Sjedinjenih Američkih Država za Kijev.

Ukrajinski piloti će učiti da upravljaju avionom F-16 u vojnoj bazi u gradu Fetešti na jugu Rumunije, a obuku je odobrio predsednik Klaus Johanis. Odobrio je, takođe, i tranzit vojne opreme kroz Rumuniju iz Finske za Ukrajinu.

A u Rumuniji su počeli radovi na najvećoj vojnoj bazi NATO u Evropi koja će, kako se očekuje, nadmašiti i nemačku bazu Ramštajn.

Istovremeno, Ukrajina i Severnoatlantska alijansa su pokrenule rad Komiteta za strateške komunikacije u okviru Saveta Ukrajina-NATO.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “UKRAJINSKI DEZERTERI POBEGLI DA SPASU GLAVE IZ AVDEJEVKE: Ruska PVO uništila dva ukrajinska drona iznad Belgorodske i Voronješke oblasti”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter