Izvor: Sputnik
06.07.2023 u 16:28
0

NIKOLAJ PATRUŠEV UPOZORAVA: NATO planira i koordiniše borbena dejstva protiv Rusije

"Sjedinjene Američke Države vode neobjavljen rat protiv Rusije"

NATO na čelu sa SAD planira i koordiniše borbena dejstva kijevskog režima protiv ruske vojske, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije, Nikolaj Patrušev.

Prema njegovim rečima, „politika negiranja svega ruskog zasnovana na nacističkoj ideologiji, označila je početak urušavanja ukrajinske državnosti“.

„Kao rezultat krvavog puča koji su organizovale Sjedinjene Američke Države i njihovi sateliti, vlast u Ukrajini preuzeli su neonacisti. Sledeći sopstvene sebične ciljeve, Sjedinjene Američke Države vode neobjavljen rat protiv Rusije, koristeći teritoriju i stanovništvo Ukrajine“, ocenio je Patrušev, govoreći u Krasnodaru na skupu o nacionalnoj bezbednosti u Južnom federalnom okrugu.

On je dodao da zemlje NATO-a, na čelu sa SAD, nastavljaju da finansiraju teroristički režim u Ukrajini, pumpaju ga oružjem, obezbeđuju obaveštajne podatke, obučavaju Oružane snage Ukrajine, planiraju i koordinišu vojne operacije protiv ruske vojske. Prema njegovim rečima, vojne pretnje Rusiji od NATO-a se intenziviraju.

„Povećanje vojne infrastrukture NATO-a u blizini ruskih granica, intenziviranje obaveštajnih aktivnosti, prisustvo taktičkog nuklearnog oružja u Evropi povećavaju vojne pretnje Rusiji“, konstatovao je Patrušev. „Vojne vežbe NATO-a ‘Defender Europe’ održane u junu ove godine, na kojoj su razrađeni planovi za prebacivanje snaga i sredstava duž čitavog istočnog krila, još jednom su potvrdile agresivnu suštinu NATO-a“, dodao je on.

Kako je naveo, Zapad je pokrenuo hibridni rat protiv Rusije, ne procenivši trezveno njegove perspektive.

Patrušev je takođe istakao da neće biti moguće obnoviti unipolarni svetski poredak zasnovan na pravilima koja diktiraju SAD. „Politika nanošenja strateškog poraza našoj zemlji već je dovela do zaoštravanja globalnih problema u svetu. Cilj neprijateljskih dejstava Anglosaksonaca i njihovih poslušnika je da održe svoju dominaciju u svetu“, ocenio je on.

Prema mišljenju Patruševa, više niko ne sumnja da zapadna hegemonija vodi svet u ćorsokak. „U toku je aktivno formiranje multipolarnog sveta kao osnove za stabilan međunarodni razvoj. Izgradnja unipolarnog svetskog poretka zasnovanog na pravilima koja diktiraju SAD ne može se ponovo oživeti. Očigledno je da je udruživanje zapadnih političkih snaga pred ‘ruskom pretnjom’ koja im je nametnuta, takođe privremeno“, naglasio je on.

NIKOLAJ PATRUŠEV ISTIČE: „Vašington će nastaviti svoje geopolitičke eksperimente u drugim regionima sveta“

Patrušev je dodao da su pokušaji Zapada da pobedi junački ruski narod osuđeni na propast. „Kroz kontrolisane medije Zapad nastavlja da širi rusofobiju. Treba napomenuti da diskriminacija ruskog stanovništva ima duboke istorijske korene“, primetio je sekretar Saveta bezbednosti. Prema njegovim rečima, „Rusija je vekovima morala da se bori i preduzima mere da očuva nacionalne interese, da štiti ruski svet“.

Patrušev je povukao paralele sa borbom sovjetskog naroda protiv nacističkih osvajača. „U tom ratu se na strani nacističke Nemačke borilo oko milion vojnika Hitlerovih saveznika, koji su želeli da unište našu državu, porobe naš narod. Tada smo pobedili nacizam i oslobodili narode Evrope od nacizma. Današnji pokušaji da se pobedi herojski ruski narod je osuđen na propast“, ​​zaključio je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter