Izvor: Tanjug
01.11.2023 u 21:31
0

ULTIMATUM IZRAELA: Hamas ima samo dve opcije – da umre ili da se bezuslovno preda, sa druge strane poručuju ponavljanje 7 oktobra

Izraelski ministar odbrane Joav Galant rekao je danas da Hamas ima izbor između toga da "umre ili da se bezuslovno preda."

Hamas je palestinska militantna organizacija koja drži političku vlast u Pojasu Gaze.

Gaza je pod opsadom izraelskih snaga bezbednosti i na njenom udaru, otkako je Hamas 7. oktobra iznenada napao jevrejsku državu raketama i kopneno, i uzeo stotine Izraelaca i stranih državljana za taoce.

„Neprijatelj ima samo dve opcije: da umre, ili da se bezuslovno preda. Treća opcija ne postoji“, rekao je Galant na konferenciji za novinare u Tel-Avivu. Sa druge strane

Gazi Hamad, član političkog biroa Hamasa, rekao je u intervjuu za libanski TV kanal da će militantna grupa ponavljati napade kao što su bili oni 7. oktobra iznova i iznova dok „Izrael ne bude uništen“.

Izrael je država kojoj nije mesto na našoj zemlji“, rekao je Hamad u intervjuu za TV mrežu LBC 24. oktobra, koji je danas objavio Institu za istraživanje medija Bliskog istoka (MEMRI), sa sedištem u Vašingtonu.

 

Prema njihovom prevodu, Hamad je dodao:

„Moramo ukloniti Izrael jer predstavlja bezbednosnu, vojnu i političku katastrofu za arapsku i islamsku naciju. Nije nas sramota da ovo kažemo.”

 

Snimak intervjua danas je na X-u podelio britanski ministar spoljnih poslova Džejms Кleverli.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter