Izvor: Happy BSC Portal
04.03.2024 u 18:20
0

UMRLA JEDNA OD NAJOPASNIJIH TERORISTKINJA SVIH VREMENA: Učestvovala i u otmici i ubistvu premijera Italije

Do smrti se nije pokajala zbog svog postupka, samo je izrazila "tugu" zbog žrtava terorizma

Barbara Balzerani, koju je italijansko pravosuđe osudilo kao pripadnicu terorističke organizacije Crvene brigade, umrla je u ponedeljak u Rimu u 75. godini, javljaju italijanski mediji.

Ona se nikada se nije pokajala, ali je izrazio „duboku tugu zbog žrtava terorizma“.

U Brigade je stupila 1975. godine, a 1977. godine otišla u ilegalu.

Kao pripadnica Crvenih brigada učestvovala je u nizu ubistava, među kojima su i otmicu demohrišćanskog premijera Alda Moroa u Rimu, koja se završila na tragičan način, njegovim ubistvom.

Godine 1981. Balzerani je učestvovala u otmici američkog NATO generala Džejmsa Li Dozijera.

Italijanske vlasti uspele su da je uhapse 19. juna 1985, kao jednu od poslednjih članica organizacije koja je ostala neuhvatljiva.

Godine 2001. kritikovala je izgled Novih Crvenih brigada, a pet godina kasnije dozvoljeno joj je da koristi poluslobodarski režim i puštena je nakon izdržane kazne 2011. godine.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter