Izvor: Tanjug
23.11.2022 u 11:09
0

USPOSTAVLJANJE ZAŠTITNE ZONE OKO NUKLEARNE ELEKTRANE ZAPOROŽJE: Sasatank IAEA sa ruskom delegacijom u Istanbulu

Prvi čovek Međunarodne agencije za nuklearnu energiju pri UN (IAEA) Rafaelo Grosi sastao se danas u Istanbulu sa ruskom delegacijom, kako bi razgovarali o bezbednosti u ukrajinskoj nuklearnoj elektrani Zaporožje koju kontroliše Rusija, saopšteno je iz IAEA.

NE u Zaporožju, koju je Rusija zauzela ubrzo nakon invazije 24. februara, ponovo je protekog vikenda bila cilj artiljerijskih napada, zbog čega je IAEA ponovo apelovala da se uspostavi zaštitna zona oko ovog nuklearnog postrojenja i tako spreči nuklearna katastrofa, prenosi Rojters.

BRITANCI TVRDE, A SVET I DALJE SUMNJA U VALIDNOST NJIHOVE PERCEPCIJE: Rusija je od septembra lansirala veliki broj iranskih dronova (UAV) na ukrajinske ciljeve?

Rusija i Ukrajina optužuju jedna drugu za granatiranje elektrane u poslednjih nekoliko meseci i oštetećenja zgrada i dalekovoda koji strujom snabdevaju elektranu i ključni su izvor iz kojeg se napajaju postrojenja koja hlade nuklearno gorivo u šest reaktora.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Generalni direktor IAEA Rafael Grosi sastao se danas u Istanbulu sa ruskom delegacijom koju predvodi generalni direktor Rosatoma Aleksej Lihačov, radi konsultacija o operativnim aspektima u vezi sa bezbednošću u nuklearnoj elektrani Zaporožje i hitnom uspostavljanju zaštitne zone nuklearne bezbednosti oko NE – objavila je IAEA na svom Tviter nalogu.

Grosi mesecima upozorava da postoji rizik da bi granatiranja mogla da dovedu od katastrofalne nesreće u nuklearki.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter