Izvor: SPUTNIK
29.02.2024 u 14:02
0

„UZ NEMCE SMO, FRANCUZI BLEFIRAJU“- MAĐARI SE IZJASNILI: Sijarto o slanju zapadne vojske u Ukrajinu

Izjave o slanju vojske zapadnih država u Ukrajinu protivureče NATO stavu koji je još pre dve godine odlučio da se uzdrži od direktnog mešanja u sukob, izjavio je ministar inostranih poslova Mađarske Peter Sijarto komentarišući predlog francuskog predsednika Emanuela Makrona o mogućem slanju evropskih vojnika u Ukrajinu.

Sijarto je to izjavio na pres konferenciji nakon sastanka u Budimpešti sa šefom diplomatije Čada Mahamatom Salehom Anadifom i dodao da je odluka i dalje na snazi i da se tiče drugih država alijanse kao i Francuske.
„Bilo koji planovi ili izjave, koje se tiču moguće pojave evropskih vojnika u Ukrajini biće u dijametralnoj suprotnosti sa trenutnim odlukama NATO-a“, zaključio je mađarski šef diplomatije.
Francuski predsednik Emanuel Makron u utorak je rekao da su lideri zapadnih zemalja razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali da konsenzus još nije postignut. Francuski premijer Gabrijel Atal takođe nije isključio slanje vojske u Ukrajinu i dodao da Pariz „ne može da se pomiri“ sa pobedom Rusije.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter