Izvor: Bsc Happy
16.04.2023 u 11:05
0

VELIKO DELO: Vagner oslobodila 100 zarobljenika na Vaskrs

Najmoćnija ruska plaćenička grupa, Vagner, poslala je najmanje 100 ukrajinskih ratnih zarobljenika nazad ukrajinskim snagama da obeleže pravoslavni Vaskrs, navodi se u video snimku koji je u nedelju objavio osnivač grupe Jevgenij Prigožin.

 – Sve ih pripremite, nahranite i napojite, proverite ranjenike  – prikazano je kako Prigožin govori na video-snimku koji je njegova pres služba objavila na Telegramu.

„NAŠA CRKVA JE STUB NAŠEG DRUŠTVA“: Putinova čestitka pravoslavnom svetu

Tada je prikazano da je grupi ukrajinskih zatvorenika rečeno da će biti vraćeni ukrajinskim snagama na obeležavanje pravoslavnog Uskrsa.

 – Nadam se da nam nećete ponovo pasti u ruke –  rekao je naoružani vojnik Vagnera muškarcima pre nego što su im naređeni da uđu u kamion, u kojem su neki utovarili boce sa vodom.

Više od 100 muškaraca, od kojih su neki šepali, a neki koje su njihovi drugovi nosili na nosilima, prikazano je kako se kreću u redu duž blatnjavog puta dok je čovek koji je stajao na tenku držao belu zastavu.

Šef kabineta predsednika Vladimira Zelenskog Andrij Jermak rekao je da je 130 ukrajinskih ratnih zarobljenika oslobođeno i vraćeno kući u „velikoj uskršnjoj razmeni“.

„PREŽIVELI SMO, SAD U POBEDU“: Poruka Zelenskog na Vaskrs

Nije bilo jasno koliko je Rusa vraćeno drugim putem.

Ruska grupa Vagner postepeno potiskuje ukrajinske snage iz Bahmuta u istočnoj Ukrajini.

Vagner sada preuzima kontrolu nad većim delom grada, iako je Ukrajina više puta osporila tvrdnje da su njene snage skoro potisnute.

Prigožinu je prikazano kako pozdravlja izbeglice u gradu, uključujući dečaka po imenu Vladimir, pre nego što su evakuisani.

Činilo se da ljudi spavaju u nekom skučenom podzemnom podrumu. Prigožin je deci podelio čokoladice.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter