Izvor: Tanjug
16.04.2023 u 10:20
0

PUCANO IM U GLAVE: Pred kamerama ubijena braća političari iz Indije

Bivši indijski političar Atik Ahmed, koji je bio osuđen za otmicu i optužen za ubistvo, kao i njegov brat, ubijeni su tokom davanja izjava novinarima, a zločin su snimile tv kamere.

Ahmed, koji je imao policijsku pratnju, obraćao se novinarima u trenutku kada mu je iz neposredne blizine pucano u glavu u gradu Alahabadu, u državi Utar Pradeš.

„UČESNICI G7 NISU BEZBEDNI“: Japanski premijer zabrinut nakon atentata

Nakon pucnjave, trojica napadača koji su se predstavljali kao novinari, predali su se i odvedeni su u pritvor.

Pre nekoliko dana, policija je u obračunu ubila maloletnog Ahmedovog sina, a političar je tvrdio da je i njegov vlastiti život ugrožen i da mu policija preti.

Kamere su snimale dok su se Ahmed i njegov brat Ašraf, obojica sa lisicama na rukama, obraćali novinarima dok su išli na lekarski pregled u bolnicu, a u tom trenutku je na njih pucano.

Trojica napadača došli su na lice mesta na motociklima, a u pucnjavi su ranjeni i jedan policajac i jedan novinar. Policija je naredila istragu ubistva i zabranila javne skupove u delovima države Utar Pradeš. Ahmed, koji je bivši poslanik, i njegov brat nalazili su se u policijskom pritvoru i prebačeni su u Alahabad u državi Utar Pradeš, gde je on bio optužen za ubistvo i napad.

KRVAVI SUDAN: Građanski rat odneo 56 civila

Obojica su uhapšeni u aprilu u vezi sa ubistvom Umeša Pala, koji je bio ključni svedok ubistva poslanika iz regionalne partije Bahujan Samaj 2005. godine.

Ahmed se od 2019. nalazio u zatvoru pošto je osuđen za otmicu.

Ahmedovog sina, koji je tražen zbog slučaja ubistva, policija je ubila pre nekoliko dana tokom incidenta koji je opisan kao oružani obračun.

Opozicione partije u Utar Pradešu kritikovale su ubistvo Ahmeda i njegovog brata kao bezbednosni propust, navodeći da ako neko može da bude ubijen javno, usred kordona policije, šta to onda govori o opštoj javnoj bezbednosti.

„PREŽIVELI SMO, SAD U POBEDU“: Poruka Zelenskog na Vaskrs

Aktivisti za ljudska prava istovremeno optužuju policiju da vrši ubistva mimo okvira pravosudnog sistema, što lokalna vlast negira.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter