Izvor: Oružje online
14.08.2023 u 19:12
0

VAGNER U POLJSKOJ – POZIVAJU GRAĐANE, POSTERI PREPRAVILI VARŠAVU: „TU SMO, PRIDRUŽI SE“ (FOTO)

Poslednjih dana stanovnici Varšave su svedoci neobične aktivnosti: na ulicama grada osvanule su nalepnice sa simbolima privatne vojne kompanije Vagner. Ovaj incident je pokrenuo mnoga pitanja i spekulacije o svrsi takve akcije.

Prema lokalnim informativnim izvorima, postoji čak i snimak na kome se vidi kako navodni aktivista lepi ove nalepnice na gradske objekte. Nalepnice Vagner grupe pojavile su se na stubovima u blizini železničke stanice ili vojnog muzeja.

Trenutno je zabrinuta poljska policija pokrenula istragu o ovim događajima. Glavno pitanje koje zabrinjava lokalno stanovništvo i vlasti: da li je ovo provokacija ili pravi pokušaj reklamne kampanje PMC Vagner?

„HRVATI ODLAZITE“: GNEVNI NAVIJAČI AEK-a NAPALI HRVATSKE NOVINARE – jedva IZVUKLI ŽIVU GLAVU (VIDEO)

Poljska policija uhapsila je dvojicu ruskih državljana u vezi s tim, javio je poljski ministar unutrašnjih poslova Mariuš Kaminjski na mreži X, nekadašnjem Tviteru. Poljski obaveštajni biro je saopštio da su ljudi po imenu Aleksej T. i Andrej G. zalepili oko 300 letaka na unapred određenim lokacijama u Varšavi i Krakovu.

– Ukupno su dobili zadatak da ove materijale postave na nekoliko stotina javnih mesta u oba grada – navodi se u saopštenju kancelarije. Muškarci su slikali gde su zalepili nalepnice. Za ovaj zadatak su, kako navodi poljska strana, dobili do 500.000 rubalja (oko 4.500 evra).

– Naša istraga pokazuje da su osumnjičeni već radili slične stvari u drugim gradovima EU, na primer u Berlinu i Parizu, i da planiraju druge slične aktivnosti – rekao je Karol Borholski, portparol tužilaštva koje vodi slučaj, prenosi TVN24.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter