Izvor: Tanjug
14.07.2023 u 09:00
0

PUTIN PORUČIO: „Vagner u pravnom smislu ne postoji“

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da privatna vojna kompanija Vagner u pravnom smislu ne postoji jer u Rusiji ne postoji zakon o privatnim vojnim organizacijama.

„Vagner ne postoji. Ne postoji zakon o privatnim vojnim organizacijama. On jednostavno ne postoji“, rekao je Putin.

„Grupa postoji, ali pravno ne postoji“, precizirao je Putin i istakao da je na ruskoj vladi i parlamentu da razgovaraju o pravnom okviru za privatne vojne formacije.

Naveo je dapripadnicima Vagnera ponudio da nastave da služe zajedno, pod komandom komandanta koji im je komandovao poslednjih 16 meseci.

„Svi su mogli da se okupe na jednom mestu i da nastave da služe“, rekao je Vladimir Putin. „I ništa se za njih ne bi promenilo. Vodila bi ih ista osoba koja je sve vreme bila njihov pravi komandant“, naveo je Putin.

PUTIN UVERAVA: „Isporuke oružja Ukrajini neće promeniti ništa na bojnom polju“

On je dodao da je to jedna od nekoliko ponuda koje je izneo na sastanku sa osnivačem Vagnera Jevgenijem Prigožinom i oko 35 boraca Vagnera krajem prošlog meseca, koji je održan pet dana nakon što je Vagner pokrenuo neuspešnu pobunu protiv vojnog vrha Rusije.

„Mnogi su klimnuli glavom kada sam ovo rekao“, rekao je Putin i dodao da se Prigožin nije saglasio sa tim.

„Prigožin, koji je sedeo napred i nije to video, rekao je: Ne, momci se ne slažu sa tom odlukom“, naveo je Putin.

On je naveo da ne postoji mogućnost da Vagner nastavi da postoji u sadašnjem obliku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter