Izvor: Kurir.rs
09.04.2023 u 15:07
0

UKRAJINA ZA 24 SATA ODBILA VIŠE OD 50 RUSKIH NAPADA: Rusija izvela 4 raketna, 40 vazdušnih napada i 58 napada raketnim sistemima!

Glavni štab je dodao da "neprijatelj ne prestaje koristiti terorističku taktiku" i da će verovatnost daljnjih raketnih i vazdušnih napada "i dalje biti visoka". Glavni napori Moskve usmereni su na područja Liman, Bahmut, Avdiivka i Marin, dodaje se.

Više od 50 ruskih napada odbijeno je u poslednja 24 sata, prema Glavnom štabu ukrajinskih oružanih snaga.

HIMARS-ove RAKETE PALE UKRAJINSKO NEBO: Ima li efekta? (VIDEO)

Rusija je izvela četiri raketna i 40 vazdušnih napada, kao i 58 napada raketnim sistemima, prema jedinici koja nadzire operativno upravljanje kijevskim trupama.

Glavni štab je dodao da „neprijatelj ne prestaje koristiti terorističku taktiku“ i da će verovatnost daljnjih raketnih i vazdušnih napada „i dalje biti visoka“. Glavni napori Moskve usmereni su na područja Liman, Bahmut, Avdiivka i Marin, dodaje se.

Ukrajinska protivvazdušna obrana takođe je izvela 12 napada na područja u kojima su bili ruski okupatori i oborila 14 borbenih bespilotnih letelica, tvrdi Glavni štab.

Vašington post: Vagner grupa pokušala da kupi oružje od Turske?

SAD su navodno dobile pristup „unutrašnjim planovima“ Vagner grupe, a koji su pokazali da je grupa „pokušavala da kupi oružje od Turske, saveznice NATO-a“, objavio je Vašington post 8. aprila, pozivajući se na poverljive ratne dokumente koji su nedavno procurili na internet.

Prema izveštaju, deo Vagnerovog osoblja se početkom februara „sastao sa turskim kontaktima kako bi kupio oružje i opremu od Turske za Vagnerove potrebe u Maliju i Ukrajini“.

U dokumentima koji su objavljeni takođe se navodi da je lider Malija Asimi Goita „potvrdio da bi Mali mogao da nabavi oružje od Turske u Vagnerovo ime“.

Međutim, kako navodi Vašington post, procureli papiri ne razjašnjavaju šta je turska vlada možda znala o Vagnerovim naporima ili da li su se „pokazali plodonosni“.

– Ali otkriće da je NATO saveznik možda pomagao Rusiji u njenom ratu protiv Ukrajine moglo bi se pokazati eksplozivnim, posebno pošto je Turska pokušala da blokira dodavanje Švedske u redove transatlantske vojne alijanse – prenose mediji.

Belgorodska oblast na meti Ukrajinaca

Gubernator Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov izjavio je da se selo Tišanka u Volokonovskom okrugu našlo pod neprijateljskom vatrom. On je istakao da niko nije povređen, ali da su oštećene četiri kuće na kojima su popucali prozori.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter