Izvor: Kurir.rs
23.09.2023 u 16:43
0

Vladimir Saldo izabran za guvernera Hersonske oblasti

Guverner se zahvalio predsedniku Rusije za ukazano poverenje i istakao da će kao jedan od prioriteta biti sprovođenje u delo programa za socijalno-ekonomski razvoj regiona do 2030. godine

Vladimir Saldo postao je i zvanično guverner Hersonske oblasti.

Do poslednjih izbora koji su bili održani ranije ovog meseca, Saldo je bio na funkciji vršioca dužnosti guvernera, a kako je napisao na Telegramu, na funkciju je danas stupio nakon što su za njega glasali poslanici Hersonske dume.

Saldo se zahvalio predsedniku Rusije Vladimiru Putinu za ukazano poverenje, a poslanicima za podršku.

Kako je dalje naveo, glavni cilj vlasti ove oblasti, koja se prošle godine pripojila Rusiji voljom građana i nakon referenduma, biće realizacija „Programa socijalno-ekonomskog razvoja Hersonske oblasti do 2030. godine“ predsednika Putina. Njen cilj je obnova regiona i povećanje kvaliteta života građana.

Podsetimo, iako je Hersonska oblast postala deo Ruske Federacije, Kijev to ne priznaje. Pod kontrolom Rusije danas se nalazi oko 75 odsto teritorije oblasti, dok je desna obala Dnjepra, uključujući i Herson, još pod kontrolom ukrajinskih jedinica.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter