Izvor: kurir
23.09.2023 u 17:33
0

AVION VAGNER ORGANIZACIJE PAO U AFRICI? Nesreća nadomak vojne baze u Maliju, Il-76 , ne zna se šta je nosio

Transportni avion Il-76 koji je navodno povezan sa Vagnerom srušio se u Maliju nadomak grada gde su stacionirane trupe privatne vojske. Letelica se srušila blizu aerodroma u Gaou.

Telegram kanal VČК-OGPU navodi da bi prema preliminarnim podacima na letu mogli biti plaćenici Vagnera. Antivladini izvori u Maliju takođe tvrde da je Il-76 možda povezan sa Vagnerom.

Telegram kanal Siva zona, koja je navodno povezana sa Vagnerom, negira da je transporter pripadao privatnoj ruskoj vojnoj kompaniji.

– Il-76 iznajmile su lokalne snage za transport tereta u različite svrhe. Na brodu nije bilo boraca ili pilota grupe Vagner – navodi Siva zona.

Vagner je blisko uključen u vojne operacije u mnogim afričkim zemljama.

Druga verzija sugeriše da su avion koristile mirovne snage UN. – Avion je korišćen za snabdevanje malijske vojske u 1. vojnom okrugu El Muna – navodi se u jednom izveštaju.

Telegram kanal Dambijev navodi da je srušenim Il-76 upravljala kompanija iz Belorusije. Кompanija se navodno zove Rubi Star Ervejz i ima sedište u Minsku.

Avion je promašio sletanje i srušio se u blizini aerodroma. Ubrzo nakon toga izbio je plamen – navode izvori iz Malija.

Izvori iz istrage na osnovu preliminarnih izveštaja veruju da bi uzrok pada mogla biti greška pilota i navode da za sada nema informacija da je avion oboren.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter