Izvor: HappyBSC
15.05.2022 u 22:54
0

„Vodi se otvoren SPECIJALNI RAT PROTIV SPC! PRAVOSLAVLJE JE NAJVEĆI NEPRIJATELJ ZAPADA, JER CRKVA POVEZUJE SRPSKI NAROD NA BALKANU“, „Pokušavaju iznutra da naprave ono što će u budućnosti razbijati Crkvu“

Večeras u emisiji AKTUELNOSTI na HAPPY TV o najnovijim dešavanjima u rusko-ukrajinskom sukobu.

O rusko-ukrajinskom sukobu, ali i o drugim svetskim dešavanjima govore večeras u emisiji: potpukovnik KOS Ljuban Karan, potpresednik SRS Aleksandar Šešelj i kapetan Stevan Ignjatović, pilot u penziji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Projekat negacije i decentralizacije SLOVENSKOG NARODA proističe iz američke i britanske agende“, „Na delu je simbioza turskih i britanskih interesa“

Danas je 81. dan sukoba u Ukrajini.

Ljuban Karan, poptukovnik KOS

Sve vezano za Ukrajinu je stari problem. Ona je opasna platforma za antirusko delovanje. Rusi to nisu dozvolili i na vreme su shvatili da moraju da se štite, ne samo sa zapadne, nego i sa južne i jugozapadne strane. Prva merakoja se posle 2014. godine jesu vezana za povratak Krima u sastav Rusije kroz referendum. Ko kontroliše Krim, kontroliše i Azovsko i Crno more. Tu su se „lomila koplja“, jer je to opasna zona za Rusiju. Dakle, ta opasnost je pretila sa te strane. Ovim ratom, Rusija je otklonila tu opasnost i obezbedila južnu i jugozapadnu stranu Rusije od bilo kakvih opasnosti – rekao je u emsiiji AKTUELNOSTI potpukovnik KOS.

O tome zašto je opasno za Rusiju da Švedska i Finska uđu u NATO

– Upravo zato što je ta južna opasnost otklonjena, NATO pravi novu opasnost za Rusiju sa severa. Turska se jedina protivi ulasku Švedske i Finske u NATO, jer onda ona gubi onu stratešku poziciju koju je do sad imala u NATO paktu. Svaka opasnost za Rusiju sa juga direktno je vezana za Tursku. Nijedan  brod ne može da uđe u Crno more, a da ga ne kontroliše Turska – dodao je Karan.

-Turska ima lični interes da Finska i Švedska ne uđu u NATO. Erdogan ne želi da neko drugi preuzme značaj koji Turska ima u NATO u paktu. Ističe da se radi sada baš o Finskoj i Švedskoj upravo zbog prebacivanja težišta opasnosti sa juga na sever. Narod u Finskoj i Švedskoj je potpuno potpao pod antirusku propagandu i zato se te odluke tako lako donose. Rusija ima nameru da se izbori da Baltik bude nenuklearna zona i neće od toga da odustane. Postoje otvorene nuklearne pretnje. Odgovor Rusa na običan hibridni rat i hibridne pritiske koji su bili pre ruske vojne operacije, odgovor je  bio konvencionalan, nisu našli drugo rešenje od toga reaguju oružjem, jer su sva njihova upozorenja i crvene linije bile pogažene – rekao je potpukovnik KOS.

Karan navodi da ne zna kakav će biti odgovor Rusije, ukoliko Zapad malo ne popusti i uemsto toga nastavi da širi prretnje Rusiji sa severa. Zapad i Amerika odavno insistiraju da Švedska i Finska uđu u NATO pakt zbog Severnog pola i rudnih bogatstava koja se tamo nalaze. Rusija ih je tu prestigla, jer ima veliku zonu koju tamo drži i veliku baze, aerodrom itd. i ima jedinice koje se obučavaju i navikavaju da žive u tim surovim uslovima. Čak i u tu igru, Amerika uvlači ove dve države, u direktnu konfrontaciju sa Rusijom. 

Karan je u emisiji rekao da nije problem Zapadu Putin, već Rusija tj. onakva kakva jeste, jaka i moćna. Zapad hoće da  niveliše i zaustavi Rusiju u razvioju kako bi se uspostavio onakav sistem kakav je do sada bio, a to je da postoji jedna svetska sila. Dodaje i da se nada da Zapad neće uspeti, jer je u tom slučaju svet ceo u opasnosti.

– Stvara se jedan antiruski front u koji ulaze mnoge zemlje dobrovoljno. Takođe, strahovit pritisak se vrši na zemlje koje neće da uđu u antiruski front kroz pritiske, pretnje i ucene kako bi i te zemlje prišle tom frontu protiv Rusije. Stvarno se formira front država koji je zaista veliki i on je potreban Zapadu za ovaj hibridni rat  koji se vodi protiv Rusije, a koji je Zapad proglasio za totalni hibridni rat protiv Rusije – dodao je Karan.

Prema njegovim rečima, Kina se ne meša direktno u rat i strogo vodi računa da ne stane na stranu Zapada i antiruskog front. Ona iam svoje planove. Karan dodaje i da je neminovno da će uskoro SAD imati probleme sa Kinom oko Tajvana. Zapad pokušava da pridobije Kinu, ali Kina dobro zna da ako Zapad uspe da na neki način pobedi Rusiju, sledeća je ona. Sve što jača Kinu, predstavlja problem Americi. Misli da povezivanje na neki način Kine i SAD neće biti, ali nije isključeno povezivanje Kine i Rusije već imaju dobru ekonomsku i vojnu saradnju.

Zašto je pravoslavlje najveći problem Zapadu?

– Vidimo i specijalni rat protiv Srpske pravoslavne crkve koji se otvoreno vodi. Pravoslavlje je najveći problem Zapadu, jer je to jedan stub na kome počiva nacija i država, kao što je jaka Rusija. Čak i Srbija ima čvrst oslonac na Crkvu, vojsku i neke druge državne institucije. Crkva je ta koja na Balkanu povezuje srpski narod i zato je ona meta. Ruska pravoslavna crkva je meta, jer je ona nekakav stub oko koga se narod okuplja. Zato je to podrivanje Crkve veoma važno. I u ovom totalnom hibridnom ratu protiv Rusije,  jaka je stavka podrivanje Ruske pravoslavne crkve – dodao je Karan.

On navodi da je suština razbijabnje pravoslavne crkve iznutra, ne spolja. Dodaje da nevaldine organizacije i donatorske kuće sa Zapada daju novac našim ljudima koji će da vode Crkvu. Pokušavaju iznutra da naprave ono što će u budućnosti razbijati Crkvu. Poušavaju da prevaspitaju mlade i preko vernika da ruše pravoslavnu crkvu.

Aleksandar Šešelj, potpresednik SRS

– Američka instrumentalizacija ukrajinske vlade je počela mnogo ranije nego što su počela borbena dejstva. Amerikanci stoje i iza puča 2014. godine i iza Majdana. Oni su doveli na valst ovu neonacističku garnituru koja vlada i danas. To je nešto što ukrajinski narod nije podržao na poslednjim demokratskim izborima. Ukrajina je instrumentalizovana od strane Amerike da služi kao topovsko meso u ratu protiv Rusije – rekao je Aleksandar Šešelj.

Ističe da nije isto prijem Finske u NATO sa situacijom u Ukrajinom. U Ukrajini živi dosta ruskog stanovništva koji je izložen teroru preko osam godina. U Finskoj ne živi toliko Rusa. On dodaje da Finska može da posluži kao mesto gde će se skaldištiti raketni štitovi i oružje na masovno uništenje, kao instrumentalizovani poligon, nevezan sa bezbednošću finskih građana. 

Aleksandar Šešelj dalje u emsiiji ističe da kolektivni Zapad pokušava da predstavi Putina i vladajuću rusku elitu kao skup ludaka koji su iracionalno, bez  ikakvih razloga, krenuli u specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, kao da ne postoji osnovni razlog zaštite ruskog stanovništva tamo koje je. Dodaje i da Zapad time želi da  kaže da isto tako, prouzrokovan nekim iracionalnim ponašanjem, navodno, Putin može da napadne Finsku. Prema njegovim rečima, to nisu tačne stvari, ali javno mnjenje na Zapadu ima tendeciju da veruje svemu što mu se plasira, jer su izloženi strašnoj propagandi.

Potpresednik SRS je izjavio da američki poreski obaveznici finansiraju nacizam u Ukrajinini, šaljući im naoružanje koje se meri u milijardama dolara, a da toga ni sami nisu svesni.

Aleksandar Šešelj kaže da se danas nacizam toleriše na Zapadu, jer Zapad Rusiju vidi kao najveću pretnju, protiv koje je dozvoljeno sve upotrebiti, pa čak i nacizam i neonacizam. Dodaje da je Zapadu najveći neprijatelj pravoslavlje, jer mnogi zapadni zvaničnici, političari i komandanti imaju takve izjave i takav stav i toga se drže i dan danas. Zato se i vodi ovaj bratoubilački rat između Ukrajine i Rusije, jer je mnogo pogodnije nego da Zapad direktno izvrši agresiju na Ukrajinu.

– Rusija se bori protiv nacizma i zločinačke ideologije i apsolutno ne odgovara tom agresorskom karakteru koju pokušavaju da joj nametnu – dodao je potpredsednik SRS.

kapetan Stevan Ignjatović, pilot u penziji

Činjenica je da Ukrajinci dobijaju sve više i više najsavremenijeg oružja. Rusi trpe gubitke. Oni pokušavaju da svojom savremenom opremom neutrališu što više punktova gde stiže oružje sa Zapada – rekao je Ignjatović.

Svesno, ciljano se žrtvuje civilna populacija kako bi se svetu predstavilo zlodelo onih koji to nisu učinili – dodao je pilot.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter