Izvor: Sputnik Srbija
18.08.2022 u 13:42
0

Vojska DNR zauzela visoravan u pravcu Avdejevke, koju su ukrajinske trupe koristile kao osmatračnicu i vatreni položaj!

Vojska Donjecke Narodne Republike je uz podršku artiljerije zauzela visoravan u pravcu Avdejevke, koju su ukrajinske trupe koristile kao osmatračnicu i vatreni položaj, izjavio je za medije komandant haubične baterije 1. slovenske brigade sa pozivnim „Medved“.

„Ispunjavamo postavljene zadatke uništavanja neprijatelja kod Avdejevke i pokrivanja naših trupa i pešadije. Naše snage su zauzele ventilacioni šaht rudnika Butovka. Naravno, tamo su borbe bile teške, ali pešadija je izašla na kraj sa svojim zadatkom“, ispričao je sagovornik agencije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

MEDVEDEV: Hladni stanovi i prazne police u frižiderima je „demokratija za sumanute“!

Prema njegovim rečima, baterija je odgovorna za pokrivanje ofanzive, artiljerijsku paljbu na položaje ukrajinskih snaga i uništavanje vatrenih položaja. Korigovanje artiljerijske vatre omogućava da se radi veoma precizno, istakao je komandant.

„Naša pešadija je prešla u ofanzivu u oblasti sela Opitno, gde ih je prikovalo ukrajinsko borbeno vozilo pešadije, sprečavajući ih da dalje napreduju. Tražili su artiljerijsku podršku. Naše nišandžije odmah su nas navele na cilj, izvršili smo svoj posao, nakon čega je usledila oduševljena zahvalnost naše pešadije, jer su videli direktne pogotke u borbeno vozilo pešadije ukrajinskih snaga. BMP je zadobilo veoma ozbiljnu štetu koje ga je onesposobilo, prilikom detonacije municije čak mu je otkinuta i kupola“, rekao je on.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter