Izvor: BSC HAPPY
26.02.2023 u 10:37
0

Konstantinov objasnio pod kojim USLOVIMA Zelenski može da poseti Krim!

Volodimir Zelenski je ranije rekao da se Kijev priprema za vojno preuzimanje Krima.

Šef krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov rekao je da će Volodimir Zelenski moći da poseti Krim samo pod jednom okolnošću – da potpiše kapitulaciju ukrajinske strane.

Volodimir Zelenski je ranije rekao da se Kijev priprema za vojno preuzimanje Krima.

– Ukrajina i dalje doživljava fantomske bolove u odnosu na Krim. Neće moći da vide naše rusko poluostrvo. Osim ako – potpisivanje predaje ukrajinske strane, možemo dogovoriti. Tom prilikom bi čak dali Zelenskom mogućnost, kao u detinjstvu, da gricka pesak na zubima dok jede rapan – rekao je Konstantinov za RIA Novosti.

Krim je postao ruski region u martu 2014. nakon referenduma nakon državnog udara u Ukrajini. Na referendumu 2014. 96,77% birača na Krimu i 95,6% u Sevastopolju bilo je za priključenje Rusiji.

LIDER KRIMA OŠTRO ODGOVORIO NA PRETNJE ZELENSKOG: Aksjonov pozvao da se nastave udari na infrastrukturu Ukrajine

Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom, a mnoge zapadne zemlje podržavaju Kijev po ovom pitanju.

Sa svoje strane, rusko rukovodstvo je više puta izjavljivalo da su stanovnici Krima glasali za demokratsko ujedinjenje sa Rusijom, uz puno poštovanje međunarodnog prava i Povelje UN.

Prema rečima ruskog predsednika Vladimira Putina, pitanje Krima je „konačno zatvoreno“.

BONUS VIDEO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter