Izvor: Tanjug
17.05.2023 u 17:51
0

OD NJENIH REČI SVI PARALISANI: „Moskva je pozvala Jerevan i Baku da se uzdrže od provokativnih akcija….“

Sada kada se situacija na jermensko-azerbejdžanskoj granici stabilizovala, Moskva poziva strane da se uzdrže od bilo kakvih akcija koje bi mogle dovesti do eskalacije tenzija, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ZAHAROVA OŠTRO PORUČILA: „NATO ne sme da izaziva sukobe“

„Nažalost, došlo je do kršenja primirja sa obe strane na jermensko-azerbejdžanskoj granici od 11. do 12. maja“, rekla je Zaharova, preneo je TASS. Ona je istakla da se situacija sada stabilizovala. „Pozivamo azerbejdžansku i jermensku stranu da se uzdrže od provokativnih akcija i od eskalacije tenzija“, rekla je Zaharova na brifingu za novinare.

Stav Rusije je da sve sporove treba rešavati politički i diplomatski, dodala je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

„Nameravamo da to olakšamo na svaki mogući način, uključujući i tokom trilateralnog sastanka ministara spoljnih poslova Rusije, Jermenije i Azerbejdžana koji je zakazan za 19. maj u Moskvi“, dodala je Zaharova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter