Izvor: REUTERS
13.03.2024 u 19:29
1

ZAHAROVA UPLAŠENA ZA SVET: Rat bi mogao da izmakne kontroli SVAKOG trenutka

Sa druge strane Finski premijer šalje drugo upozirenje "Rusija se priprema za dug sukob sa Zapadom

Rusija je u  upozorila da bi rat u Ukrajini mogao da izmakne kontroli i da se geografski proširi zbog nepromišljenih akcija jedne ili dve države članice NATO-a.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da Moskva veruje da Zapad hoda po „ivici ponora“, kao i da bi trebalo da odustane od ideje da strateški porazi Rusiju.

ZAPADNE SILE PUNE STOMAKE LJUDSKIM MESOM A NOVČANIKE NOVCEM: Putin JEDINI može stati na kraj sirovom kapitalizmu

Finski premijer Peteri Orpo izjavio je da se Rusija sprema za „dug sukob sa Zapadom“, zatraživši da se izdvoji više novca u odbrambene svrhe „Rusija se očigledno sprema za dug sukob sa Zapadom i predstavlja trajnu i suštinsku vojnu pretnju Evropi“, rekao je Orpo u Evropskom parlamentu.

Istakao je da ako ujedinjena Evropa, ne uspe da odgovori u dovoljnoj meri na ovaj izazov, naredne godine će biti ispunjene opasnostima i pretnjom od napada.

Orpo, čija zemlja je sused Rusije, pozvao je 27 država članica EU da povećaju izdvajanja za odbranu i rekao da evropski blok mora da se brine o svojoj odbrani.

„Rusija nije nepobediva“, istakao je Opro.

Prve granate Ukrajini u okviru češke inicijative u junu

Ukrajinski vojnici dobiće artiljerijske granate u okviru češke inicijative najkasnije do juna, potvrdio je savetnik za nacionalnu bezbednost Češke Tomaš Pojar.

Prag je pronašao 800.000 artiljerijskih granata u trećim zemljama ranije ove godine za snabdevanje Ukrajine i navodi da je prikupio dovoljno sredstava od saveznika za kupovinu prve serije od 300.000 komada.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ZAHAROVA UPLAŠENA ZA SVET: Rat bi mogao da izmakne kontroli SVAKOG trenutka”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter