Izvor: Sputnik Srbija
20.08.2022 u 11:07
0

Zajednički koordinacioni centar izdao dozvolu za izlazak dva broda sa prehrambenim proizvodima iz ukrajinske luke Černomorsk

Zajednički koordinacioni centar je izdao dozvolu za izlazak dva broda sa prehrambenim proizvodima iz ukrajinske luke Černomorsk, saopštili su u Centru.

„Zajednički koordinacioni centar je izdao dozvolu za izlazak dva broda koja prevoze 31 tonu prehrambenih proizvoda iz Ukrajine u okviru dokumenta „Crnomorska inicijativa“, piše u izveštaju Centra.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

ŠOJGU: Mnogi Ukrajinci nisu prihvatili kijevsku politiku rehabilitacije nacizma, kao ni govor mržnje prema svemu što je povezano sa Rusijom!

Brodovi će isploviti danas iz Černomorska.

Brod „Zumrut Ana“ će prevesti 6.300 tona suncokretovog ulja u Italiju, tačnije u Veneciju, a „Okean S“ – 25.000 tona pšenice u turski grad Marmar.

Osim toga, Zajednički koordinacioni centar je završio proveru četiri broda koja izlaze iz Ukrajine: „Petrel S“, „Sara“, „Efe“ i „Ramus“. Izvršen je i pregled dva broda „Priti lejdi“ i „Belis“ koja su se uputila ka Ukrajini.

Podsetimo, izvoz ukrajinskog žita iz crnomorskih luka odvija se u okviru prehrambenog sporazuma koji su 22. jula potpisali predstavnici Rusije, Ukrajine, Turske i UN.

Paket ovih dokumenata predviđa ukidanje ograničenja na izvoz ruskih poljoprivrednih proizvoda i đubriva na svetska tržišta, a takođe određuje algoritam za bezbedan izlazak komercijalnih brodova iz crnomorskih luka pod kontrolom Ukrajine duž posebno otvorenih humanitarnih pomorskih koridora. Humanitarna operacija planirana je uz aktivno učešće ruskih oficira u okviru Zajedničkog koordinacionog centra u Istanbulu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter