Izvor: oruzjeonline
20.06.2023 u 18:37
1

POSLE BAHMUTA ZAPOROŽJE: Mašina za mlevenje mesa ZDROBILA HILJADE UKRAJINSKIH JURIŠNIKA

Situacija je i dalje napeta na linijama fronta u Zaporožju, gde su Oružane snage Ukrajine poslednjih dana pokrenule novi talas velikih ofanzivnih operacija.

Posle duže pauze praćene nekim pokušajima napada u blizini Orehova, ukrajinske snage su nedavno nastavile svoju masivnu ofanzivu u toj oblasti.

Kao rezultat dvonedeljnih teških borbi, ukrajinska vojska je konačno uspela da iskoristi kontrolu nad zonom i uđe u selo Pjatihatki. Ujutro 19. juna ukrajinski vojnici su snimili video-snimak u kojem tvrde da kontrolišu naselje. Ruske jedinice su se navodno unapred povukle iz sela.

LOV NA LEOPARDE: Evo koliko je novca dobio „RUSKI LOVAC“ za uništenje TENKA

Ukupno, ukrajinske snage su navodno uspele da napreduju do 2,5 kilometara duboko od početnih linija fronta.

Prilikom čišćenja mina i postavljanja puteva u ruskoj odbrani, Ukrajinci su koristili sisteme za uklanjanje mina M58 „Mine Clearing Line Charge“ koje su isporučile Sjedinjene Države.

Dobici Ukrajine doveli su do velikih gubitaka jedinica koje su napredovale. Samo snimci jedne od borbi potvrdili su da su ukrajinske snage izgubile najmanje tri tenka T-72, ​​BMP-1, izviđačko vozilo BRM-1K i dva oklopna vozila. Ukrajinske snage u selu su takođe stalno granatirane od ruske artiljerije, kao i od ruskih sistema TOS Solncepek.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “POSLE BAHMUTA ZAPOROŽJE: Mašina za mlevenje mesa ZDROBILA HILJADE UKRAJINSKIH JURIŠNIKA”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter