Izvor: Kurir.rs
27.08.2023 u 14:55
0

ZAHAROVA PRAVO U METU: Zaštitnici Kijeva imaju novi trik – formula mira Zelenskog

Njihove priče zapravo nemaju nikakve veze sa mirom i sadrže set ultimatuma neprihvatljivih za Rusiju, poručila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Neonacistički režim u Kijevu nastavlja da nanosi besmislene, ali hvaljene u ukrajinskim i stranim medijima, udare na civilne ciljeve u Rusiji, kako bi skrenuo pažnju svojih zapadnih vođa sa problema na frontu i neuspele kontraofanzive, rekla je portparola ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Rusija nastavlja da identifikuje i kažnjava ukrajinske neonaciste koji granatiraju civile, zlostavljaju ih, pokušavaju da ubiju ili ubijaju mirne građane uglavnom motivisani političkom ili ideološkom mržnjom, istakla je Zaharova u komentaru objavljenom na zvaničnom sajtu ruskog MSP.

Ruski sudovi su tokom protekle nedelje, nakon što su ispitali dokaze koje je prikupio ruski istražni komitet, osudili jedanaest ukrajinskih vojnika, dodala je.

Uprkos stradanju civila u Rusiji i Ukrajini, SAD i njima potčinjeni cinično nastavljaju da šalju oružje neonacističkom režimu u Kijevu, dodala je i naglasila da se na Zapadu ipak sve više postavlja pitanje smisla višemilionske isporuke oružja zločinačkom režimu u Kijevu.

Iako se sve češće čuje da je neophodno rešiti ukrajinski sukob pregovorima, Moskva i dalje nema poverenja u Kijev i njegove vođe sa Zapada, istakla je.

„Ne smemo zaboraviti kako su reagovali na sporazume iz Minska, koji su dali realnu šansu za mirno rešenje sukoba u Donbasu“, objasnila je.

Zaštitnici Kijeva sada koriste novi trik, forsiraju „formulu mira“ ukrajinskog predsednika, koja zapravo nema nikakve veze sa mirom, sadrži samo set ultimatuma neprihvatljivih za Rusiju, dodala je. Prema njenim rečima, oni zapravo samo stvaraju antirusku koaliciju u koju pokušavaju da uvuku partnere Rusije iz zemalja Globalnog Juga.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter