Izvor: sputniknews.com
15.05.2022 u 21:28
0

ZBOG AMERIČKIH BIOLABORATORIJA U UKRAJINI, ODKB stvara grupu za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu!

U Organizaciji Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) će se do kraja ove godine pojaviti formacija za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu, izjavio je beloruski ministar odbrane Viktor Hrenjin.

„Specijalna vojna operacija koja se danas vodi u Ukrajini otkrila je niz bioloških laboratorija. Znali smo, naravno, da postoje, ali sada postoje čvrsti dokazi. To je sledeći pravac u razvoju naše organizacije – suzbijanje bioloških pretnji. Inače, do kraja godine trebalo bi da se kod nas pojave odgovarajuće formacije za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu“, objasnio je on u intervjuu za beloruski vojni list „U slavu otadžbine“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

ZAHAROVA OPET UPOZORAVA: Odgovorićemo na sve lažne i nezakonite korake Zapada!

Ranije je načelnik trupa za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Igor Kirilov izjavio da je na teritoriji Ukrajine formirana mreža od više od 30 bioloških laboratorija koje su radile za Pentagon. Sve za nastavak vojno-biološkog programa SAD već je sklonjeno iz Ukrajine nakon početka specijalne vojne operacije Rusije. Rusija u vezi sa činjenicama o vojnim biološkim aktivnostima SAD u Ukrajini ne isključuje mogućnost pokretanje mehanizma konsultacija u okviru Konvencije o zabrani biološkog i toksičnog oružja, izjavila je ranije portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ODKB će se širiti

Hrenjin je dodao da će se ODKB širiti, za nekoliko godina će obuhvatiti desetine zemalja.

„Mislim da će se organizacija širiti. Uskoro ćemo videti kako će se promeniti svetski poredak, ali ODKB je pokazala svoju borbenu gotovost, svoju miroljubivost i mislim da za nekoliko godina to više neće biti šest zemalja. To će biti desetine država koje cene mir i stabilnost, a ne agresivnost i promene u političkom sistemu drugih država“, izjavio je Hrenjin .

Prema njegovim rečima, „pretnje i izazovi se stalno menjaju“.

„Naravno, ne mislim da će negde nestati obojene revolucije, nestati terorizam i trgovina narkoticima, trgovina ljudima i biološke pretnje. Zbog ovih izazova razvijaće se organizacija, definišući odgovarajuće formacije i sredstva koja treba da se suprotstave novim izazovima i pretnjama“, istakao je beloruski ministar.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter