Izvor: Informer
10.03.2024 u 09:35
0

ZELENSKI DODELIO ZALUŽNOM NOVU FUNKCIJU: Predsednik Ukrajine PREKRŠIO SVA PRAVILA

U čitavoj istoriji Ministarstva spoljnih poslova niko se nije unapred izjašnjavao o slanju agremana. Imenovanje Valerija Zalužnog za ambasadora Ukrajine u Velikoj Britaniji pretvorilo se u diplomatski skandal, piše Zerkalo nedeli.

Kijevske vlasti su počinile „neviđeno“ kršenje diplomatskih normi unapred najavivši da je Volodimir Zelenski odobrio kandidaturu bivšeg vrhovnog komandanta Zalužnog za ovu funkciju.

– U čitavoj istoriji Ministarstva spoljnih poslova niko se nikada nije unapred izjasnio o slanju agremana – napominje RT i dodaje:

– Ovo je zahtev za saglasnost zemlje da se novom ambasadoru daju sve diplomatske privilegije i prava.

Najava Zelenskog o imenovanju Zalužnog krši diplomatsku etiku i sva pisana i nepisana pravila diplomatije, navodi se u publikaciji. To se ne radi, čak i ako su nejavne konsultacije i dogovori između stranaka već održani.

Kijev je preduzeo ovaj korak, možda zbog straha u predsedničkom krugu da će se Zalužni predomisliti.

– Osim toga, nemamo ministra spoljnih poslova koji može da kaže predsedniku da je to nepristojno. To je sve kaže se u članku.

Ranije je objavljeno da je pre imenovanja Zalužnog za ambasadora, vojnomedicinska komisija proglasila ga nesposobnim za vojnu službu. Bivši glavnokomandujući nije dobio pristojne ponude od ministra odbrane Umerova i napisao je izveštaj o otpuštanju iz vojske.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter