Izvor: Sputnjik
23.11.2023 u 11:38
0

ZGROMIĆEMO IH U JEDNOM UDARU! SEVERNA KOREJA NAGOMILALA trupe na GRANICU – SEUL MOLI AMERIKU ZA POMOĆ!

Severna Koreja je saopštila danas da će rasporediti novu vojnu opremu duž demarkacione linije koja je deli od Južne Koreje, nakon što se Seul delimično povukao iz sporazuma iz 2018, osmišljenog da ublaži tenzije duž granice, izvestili su državni mediji.

Severna Koreja je reagovala nakon što je Seul obećao da će povećati svoje obaveštajne aktivnosti i nadzor duž demilitarizovane zone (DMZ) kao odgovor na lansiranje prvog severnokorejskog vojnog satelita u utorak.
Potez Seula predstavlja delimično povlačenje iz Međukorejskog vojnog sporazuma, koji je potpisan 2018. godine kao deo napora sa SAD da se obuzda pretnja ratom na Korejskom poluostrvu i prošire tampon zone između dve Koreje.
Potpisali su ga tadašnji predsednik Južne Koreje Mun Džae Un i severnokorejski lider Kim Džong Un u Panmundžomu na granici, uz tekst u kome se navodi da „više neće biti rata na Korejskom poluostrvu i da time počinje nova era mira“.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter